Συντονισμένες ενέργειες για αλλαγή του ταρτάν στο ΓΣΠ

Συντονισμένες ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας για αλλαγή του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Στίβου του ΓΣΠ προβαίνει η ΚΟΕΑΣ σε συνεργασία με τον ΚΟΑ μετά την απόφαση για παγοποίηση όλων των έργων εξαιτίας του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, ο ΓΣΠ με επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, επεξηγεί τους λόγους που επιβάλλεται η άμεση υλοποίηση του έργου και η παραχώρηση ειδικής έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών  ενώ η ΚΟΕΑΣ απευθύνθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας από τον οποίο ζητά να παρέμβει για απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων τη φετινή χρονιά.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα επιβάλλεται να γίνει  άμεσα, γιατί ήδη έχει ξεπεράσει το όριο ζωής αφού η προηγούμενη έγινε το 2009 όταν διοργανώθηκαν οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο, ενώ στο συγκεκριμένο χώρο προπονείται το μεγαλύτερο μέρος των Εθνικών Ομάδων Στίβου της Κύπρου μαζί με τους αθλητές  του ΓΣΠ και ΓΣΠΡ.
 
Πέραν τούτου, η ΚΟΕΑΣ υπέβαλε αίτηση για ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου/3ης Κατηγορίας που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Ιούνιου του 2021 και στο οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών.  Ωστόσο, για να μπορέσει να προχωρήσει στην διοργάνωση θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα τα βελτιωτικά έργα, ώστε να υπάρχει ένα πλήρες εξοπλισμένο στάδιο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο