Ελλάδα: Ανοίγουν οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλητές και αθλήτριες

Ανοίγουν τη Δευτέρα στην Ελλάδα οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλητές και αθλήτριες όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
 
«Μιλάμε για ατομικές  και όχι ομαδικές προπονήσεις.  Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας.  Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών.  Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες)», είπε ο κ. ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση.

«Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τα στελέχη ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία επίσημη απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο, δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις, των ομάδων της Super League 1», είπε.
 
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα επιτρέπεται η προπόνηση των ποδοσφαιρικών ομάδων σε γκρουπ των 6-8 ατόμων.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο