"Να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αν δεν μπορούν να γίνουν το 2021"

Να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αν δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021 εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται διεθνώς, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων το 2021 θα είναι εφικτή, μονάχα εάν ελεγχθεί  η πανδημία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Τόμας Μπαχ, ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο το πρόγραμμα των ομοσπονδιών.
 
Όπως δήλωσε στο BBC ο κ. Μπαχ, «δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο ολόκληρο το αθλητικό πρόγραμμα όλων των μεγάλων ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να έχεις τους αθλητές σε αβεβαιότητα».
 
Πρόσθεσε πως η ΔΟΕ δεσμεύτηκε να διεξαγάγει τους Αγώνες τον επόμενο χρόνο, αν και είναι κατανοητό, όπως ανέφερε, ότι χρειάζεται να προετοιμαστεί για διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου καραντίνας σε αθλητές.
 
«Όταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», είπε.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο