Κύργιος: «Προτιμώ να πίνω μπύρες παρά να κερδίσω Grand Slam»

 Ο Νικ Κύργιος επιμένει να δουλεύει χωρίς προπονητή και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ως στόχο την κατάκτηση ενός major τίτλου.

«Προσωπικά, πιστεύω πως ο προπονητής είναι λίγο σπατάλη χρημάτων, επειδή πληρώνονται υπερβολικά πολύ», είπε αρχικά ο ιδιόρρυθμος Ελληνοαυστραλός στο podcast του φίλου του και κωμικού Έλιοτ Λόνεϊ. «Ξέρω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος από άποψη φυσικής κατάστασης, μπορώ να γίνω πιο δυνατός, αλλά δεν χρειάζομαι κάποιον να μου το πει. Δε νομίζω ότι ένας προπονητής θα μου προσθέσει αξία. Απλά θεωρώ ότι ένας κόουτς δεν είναι έτοιμος να χειριστεί αυτό το rollercoaster του να με προπονεί - και δεν θέλω να τους κάνουν να το περάσουν αυτό, θα είναι ένας εφιάλτης. Δεν θα είναι αυτό που νομίζεις ότι θα είναι, το εγγυώμαι, και δεν θα τους το κάνω αυτό διότι θα είναι εγωιστικό να πω "είμαι έτοιμος να έχω προπονητή" και μετά να τους βάλω να περάσουν όλο αυτό».

Στη συνέχεια... έριξε ακόμα περισσότερο τον πήχη. «Δεν έχω στόχο να κερδίσω Grand Slam, απλά θέλω να το κάνω με τον τρόπο μου, να περνάω καλά και να παίζω. Δεν πιστεύω, άλλωστε, πως το σώμα μου θα μπορούσε να αντέξει για επτά αγώνες ενός Grand Slam, που πιθανώς να είναι 3-4 ώρες ο καθένας, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Το να πάρω προπονητή θα ήταν ανώφελο, δεν θέλω να τους σπαταλήσω τον χρόνο. Γιατί να μη δουλέψει ο προπονητής με κάποιον άλλο που έχει όλους αυτούς τους στόχους και θέλει να πετύχει όλα αυτά τα πράγματα στο άθλημα».

Και, τέλος, έδειξε πόσο σοβαρά βλέπει την ενασχόλησή του με το άθλημα... «Αν μπορούσα, απλά θα έπινα μπύρες μετά από κάθε αγώνα μου. Απλά θέλω να είμαι χαλαρός. Νομίζω πως το άθλημα το έχουν πάρει πολύ σοβαρά».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο