Έρχεται "ψαλίδι" στα χρηματικά έπαθλα του τένις

H εποχή στο τένις μετά την πανδημία του κορονοϊού θα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς αναμένεται γενναίο "ψαλίδι" στα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά.

Το τένις δεν θα είναι το ίδιο με πριν, εφόσον συνεχιστούν τα αγωνιστικά tour το Φθινόπωρο. Αυτό υποστήριξε ο Φελισιάνο Λόπεζ με δηλώσεις στο BBC με τον περσινό πρωταθλητή στο Queen's Championships να περιμένει μεγάλες μειώσεις στα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά.

"Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το τένις δεν θα είναι το ίδιο για τουλάχιστον ένα, δύο, τρία χρόνια. Δεν ξέρω για πόσο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Λόπεζ που γνωρίζει πολύ καλά την τενιστική αγορά και τις συμφωνίες με τους χορηγούς αφού κατέχει και τη θέση του διευθυντή αγώνων στο Mutua Madrid Open της πατρίδας του.

Ο 38χρονος Ισπανός, υποστήριξε πως όταν τα πράγματα επιστρέψουν στην κανονικότητα, οι χορηγικές συμφωνίες θα είναι δύσκολες και τα prize money θα μειωθούν σημαντικά αφού οι μεγάλες εταιρίες θα προσπαθήσουν να εξοικονομίσουν χρήματα λόγω της πανδημίας.

"Οι εταιρίες και οι χορηγοί, μπορεί να χρειαστεί να απολύσουν υπαλλήλους. Αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο και το πρώτο πράγμα που κόβουν είναι οι χορηγίες. Αυτό θα επηρεάσει δραματικά το τένις. Πρέπει να επιβιώσουμε και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι η μείωση των prize money είναι επιτακτική. Το σενάριο να υπάρχει μεγάλη μείωση στα χρηματικά έπαθλα είναι ορατό, όχι μόνο για φέτος αλλά και για του χρόνου", πρόσθεσε.

Ο αριστερόχειρας Λόπεζ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το US Open θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έστω και με αυτά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κι ενώ πολλοί τενίστες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη.

"Πιστεύω ότι το US Open γνωρίζει ότι πολλοί παίκτες δεν θα πάνε να παίξουν. Όμως, η διοργάνωση δεν βασίζεται μόνο στους τοπ παίκτες. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι διοργανωτές συνεχίζουν τον προγραμματισμό τους, γνωρίζοντας ότι κάποιο από τους τοπ δεν θα παίξουν στη Νέα Υόρκη".

Πηγή: Tennis24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο