Το πρωτόκολλο του US Open

 Μετά την «έγκριση» του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο για το φετινό US Open, βγήκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του αμερικανικού σλαμ.

Καταρχάς, επιβεβαιώθηκε ότι το Western & Southern Open του Σισνινάτι «μετακομίζει» στη Νέα Υόρκη (στις εγκαταστάσεις του US Open) και θα αρχίσει αργότερα από το συνηθισμένο. Θα ξεκινήσει, δηλαδή, στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 28, τρεις μέρες πριν την έναρξη του Αμερικανικού Όπεν (31/8-13/9). Εξυπακούεται ότι και οι δύο διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κόσμου.

Το US Open δεν θα έχει προκριματικά και μεικτό διπλό, ενώ τα ταμπλό του διπλού θα μειωθούν κατά 50% (32 από 64).

Οι Αμερικανοί θα διαθέσουν 60 εκατομμύρια δολάρια (εκ των οποίων τα περισσότερα είναι prize money) και θα κρατήσουν στην άκρη 6.6 εκατ, δολάρια, που θα δοθούν στα δύο tours για ενίσχυση όσων δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μέσω προκριματικών μια θέση στο τουρνουά.

Οι διοργανωτές, εξάλλου, υπό τον φόβο να χάσουν πολλά μεγάλα αστέρια, έγιναν πιο ελαστικοί σε ό,τι αφορά τα μέτρα. Αναλυτικά:

- Οι παίκτες θα μπορούν να έχουν δύο δωμάτια σε επίσημο ξενοδοχείο εκτός Μανχάταν, με τη δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά τεσσάρων ατόμων (δύο σε κάθε δωμάτιο). Έχουν, όμως, και την επιλογή να νοικιάσουν με δικά τους έξοδα ιδιωτικό σπίτι εκτός Μανχάταν.

- Στο ξενοδοχείο θα υπάρχει players lounge, γυμναστήριο, αίθουσα φυσιοθεραπείας και αίθουσα αποθεραπείας.

- Στους πρώτους 32 του κάθε ταμπλό θα διατεθούν οι σουίτες των γηπέδων.

- Δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αλλά θα εξεταστούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη, που τελικά θα γίνει «αυτόνομα» και όχι με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

- Θα γίνονται τεστ μια ή δύο φορές την εβδομάδα στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της παραμονής του, παράλληλα με καθημερινή θερμομέτρηση.

- Όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες στις εγκαταστάσεις, εκτός αν αγωνίζονται, προπονούνται ή γυμνάζονται.

Σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα γίνει συνέντευξη τύπου της USTA μέσω Zoom για τις δύο διοργανώσεις, ενώ μέσα στη μέρα λογικά θα υπάρξει ενημέρωση για το υπόλοιπο πρόγραμμα της σεζόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η WTA θα επιστρέψει στις 3 Αυγούστου και η ATP μια εβδομάδα αργότερα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο