Άντι Μάρεϊ: «Δεν είναι ασφαλές για τους παίκτες το νέο πρόγραμμα»

O Βρετανός τενίστας μίλησε με παραδείγματα για τα κενά ασφαλείας στο νέο καλεντάρι της ATP. 

Τις ενστάσεις του για το νέο καλεντάρι της ATP εξέφρασε ο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Άντι Μάρεϊ. 

Ο Βρετανός τενίστας που επέστρεψε μετά από 7 μήνες στη δράση στο "Νησί"αλλά αποσύρθηκε λόγω ενοχλήσεων θεωρεί πως υπάρχει θέμα ασφάλειας των παικτών οι οποίοι θα φτάσουν μακριά στο US Open και εν συνεχεία θα πρέπει ν' αλλάξουν ήπειρο και να παίξουν σε 3-4 ημέρες στο χώμα στην Ευρώπη! 

Όπως είναι γνωστό το US Open θα ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου με τον τελικό των ανδρών ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου είναι οι ημιτελικοί. Στις 14 αρχίζει στη Μαδρίτη το Madrid Open σε χωμάτινο κορτ. 

Έτσι εάν αθλητής που έφτασε σε ημιτελικό ή τελικό στη Νέα Υόρκη πρέπει να ταξιδέψει και ν' αγωνιστεί μέσα σε 3 ημέρες σε άλλη ήπειρο και να παίξει από τη σκληρή στην χωμάτινη επιφάνεια. 

«Δεν είναι ασφαλές για τους παίκτες να είναι στα ημιτελικά ή στον τελικό στη Νέα Υόρκη και μετά να παίξουν κατευθείαν στη Μαδρίτη, σε υψόμετρο και με χώμα, όπου δεν θα έχουν παίξει καθόλου», είπε ο Άντι Μάρεϊ ο οποίος ζήτησε να ισχύσει και η διετία στο raking έτσι ώστε ένας παίκτης που το 2019 κέρδισε κάποιους τίτλους και φέτος λόγω πιεσμένου προγράμματος δεν αγωνιστεί σε κάποιο από αυτά τα τουρνουά να μην "βυθιστεί". 

Πάνω σ' αυτό όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση των Τζόκοβιτς-Ναδάλ εάν θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για το US Open ή θα επιλέξουν απευθείας την χωμάτινη περίοδο της Ευρώπης. 

Ο Άντι Μάρεϊ πάντως έχει φτιάξει έτσι το πρόγραμμα του ώστε να παίξει στο Citi Open (14/8) και μετά απευθείας στο US Open (31/8).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο