Ένα σετ για τον Μέλιο Ευσταθίου και μετά διακοπή ελέω βροχής

Ένα σετ και τρία γκέιμς πρόλαβε να παίξει ο Μέλιος Ευσταθίου στην πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας Davis Cup,  στο Σαν Μαρίνο, για τους αγώνες του Group IV της Ευρωπαϊκής Ζώνης. Η βροχή που έπεφτε από το πρωί και ήταν η αιτία για την αναβολή της έναρξης κατά ένα περίπου δίωρο, ήταν και η αιτία της οριστικής διακοπής το απόγευμα των αγώνων της πρώτης μέρας.

 

Σε αυτά τα 43 λεπτά ο Μέλιος Ευσταθίου πρόλαβε να πάρει το πρώτο σετ του πρώτου αγώνα, απέναντι στον Ισλανδό Μπιρκίρ Γκούναρσον με 6-1, ενώ την ώρα της διακοπής ο Ισλανδός προηγείτο με 2-1 στο δεύτερο σετ. Από το σημείο αυτό θα συνεχιστεί ο αγώνας αύριο στις 9.30 το πρωί και θα ακολουθήσουν οι αγώνες του Διπλού και του δεύτερου Μονού. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, οι αγώνες της δεύτερης μέρας το πρόγραμμα της οποίας έχει ως αντίπαλο για την Κύπρο την αντίστοιχη ομάδα της Αρμενίας θα διεξαχθούν το απόγευμα.

 

Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε την Κυριακή το απόγευμα, η Κύπρος βρίσκεται στο Α΄γκρουπ μαζί με τις ομάδες της Ισλανδίας, Αρμενίας, Αλβανίας και της επικεφαλής ομάδας του Λίχτενσταϊν. Στο πρόγραμμα μετά τους αγώνες της Τρίτης, η Τετάρτη είναι η μέρα για το ρεπό της Κύπρου, και ακολουθεί η Αλβανία την Πέμπτη και ολοκληρώνει τους αγώνες του Α΄Ομίλου, με το Λίχτενσταϊν την Παρακευή. Αναλόγως της θέσης που θα καταλάβει θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Β΄Ομίλου στους αγώνες κατάταξης του Σαββάτου. Φυσικά, όλοι ευλεπιστούν ότι θα έρθει η πρώτη θέση που θα δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Σαββάτου που εξασφαλίζει με βεβαιότητα την άνοδο στην Γ΄ κατηγορία. Πάντως είναι πολύ πιθανό τελικά από τον Όμιλο της Ευρώπης της 4ης κατηγορίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία να αποφασίσει να δώσει τελικά δύο εισιτηρία, κάτι που σημαίνει ότι η πρωτιά στο γκρουπ Α όπου μετέχει η Κύπρος, να αποδειχτεί αρκετή για να δώσει και την άνοδο.

Δελτίο Τύπου

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο