Ναδάλ: «Παίζω για να είμαι χαρούμενος»

Ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος νίκησε με 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4 τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε για τέταρτη φορά το US Open, είπε ότι η αγάπη του για το παιχνίδι και όχι τα ρεκόρ, είναι αυτό που του δημιουργεί κίνητρο.

«Παίζω τένις γιατί μου αρέσει να παίζω τένις», δήλωσε ο Ναδάλ στους δημοσιογράφους, μετά την νίκη του και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ μόνο να σκέφτομαι τα Grand Slams. Το τένις είναι κάτι περισσότερο από το Grand Slams. Θα πρέπει να σκεφτώ τα υπόλοιπα πράγματα. Παίζω για να είμαι χαρούμενος. Φυσικά, η νίκη σήμερα με κάνει εξαιρετικά ευτυχισμένο».

Στα 33 του, ο Ράφα Ναδάλ, μπορεί να ξεπεράσει τον 38χρονο Φέντερερ στην συλλογή των Grand Slamς, αφού υπολείπεται μόλις ένα από τα 20 του Ελβετού.

«Δεν μπορείς να κοιτάς όλη την ημέρα δίπλα σου για το αν κάποιος έχει περισσότερα ή ένα λιγότερο επειδή θα απογοητευτείς», είπε.

«Όλα τα πράγματα που κατάφερα στην καριέρα μου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που σκέφτηκα ποτέ και τα όνειρα που έκανα. Θα ήθελα πολύ να είμαι αυτός που έχει τα περισσότερα, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα είμαι πιο ευτυχισμένος ή λιγότερο ευτυχισμένος αν συμβεί αυτό ή δεν συμβεί», συνέχισε. «Αυτό που σου δίνει την ευτυχία είναι η προσωπική ικανοποίηση ότι τα έδωσες όλα. Με αυτόν τον τρόπο είμαι πολύ, πολύ ήρεμος, πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο