Ο κορονοϊός απειλεί το Wimbledon!

Ο κορονοϊός απειλεί τη διεξαγωγή όλων των μεγάλων διοργανώσεων και πλέον υπάρχουν φόβοι και για ακύρωση μέχρι και του Wimbledon.

Η αρχή φαίνεται ότι έγινε με το Indian Wells και έπεται μια δραματική συνέχεια στη φετινή τενιστική σεζόν που μαστίζεται από κοσμοϊστορικά γεγονότα!

Η ακύρωση του πρώτου φετινού Masters ήταν ένα σοκ για όλους τους φίλους του τένις καθώς είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο, ωστόσο, δεν ζούμε και στην πιο "ήρεμη" περίοδο του πλανήτη με τον περίφημο κορονοϊό να έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολύ μεγάλο πια κομμάτι του πλανήτη με φοβερές φυσικά συνέπειες.

Το Indian Wells λοιπόν ακυρώθηκε, ακόμα και αν υπάρχει ένα ακραίο σενάριο στο οποίο θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία (εξαιρετικά δύσκολο), σειρά παίρνει το Miami Masters που, με τα υπάρχοντα δεδομένα, φαντάζει απίθανο να διεξαχθεί ενώ και τα ευρωπαϊκά χωμάτινα Masters είναι υπ'ατμόν με την ισχυρή παρουσία του κορονοϊού στη Νότια Ευρώπη και ειδικά στην Ιταλία.

Η...βαλίτσα πάει όμως ακόμα παραπέρα καθώς και η Μεγάλη Βρετανία, που έχει το δικό της μεγάλο μερίδιο κρουσμάτων και τεσσάρων επιβεβαιωμένων θανάτων, ίσως δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει το πιο ιστορικό τουρνουά τένις στον κόσμο, το Wimbledon!

Είναι ακόμα κάτι πολύ πρόωρο μιας και απομένουν τέσσερις μήνες περίπου πριν από τη διοργάνωση, ωστόσο, είναι ένα σενάριο που έχει θέσει υπ'ατμόν τη διοργάνωση στο να βρει τρόπο να αποζημιώσει τα πολλά προπληρωμένα (και πολύ ακριβά φυσικά) εισιτήρια που έχουν διατεθεί!

Το υπουργείο αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας κάνει ήδη συσκέψεις για το εν λόγω θέμα ώστε να είναι προετοιμασμένο για το χειρότερο δυνατό σενάριο αν και, ο στόχος φυσικά είναι, το τουρνουά να διεξαχθεί κανονικά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο