Αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταφερθεί το US Open

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Aντρέα Γκαουντενζί αποκάλυψε πως σύντομα θα παρθούν αποφάσεις για το τι θα συμβεί με τα τουρνουά του Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε πως εξετάζεται η μεταφορά του.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του US Open από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια. Μπορεί η ομοσπονδία του τένις στις ΗΠΑ (USTA) να διέψευσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει το τουρνουά, σε περίπτωση που καταστεί δυσκολότερη η διεξαγωγή του στη Νέα Υόρκη, λόγω της πανδημίας, αλλά οι φήμες επιμένουν και μάλιστα ενισχύονται και από τα πλέον επίσημα χείλη, τη διεθνή ομοσπονδία τένις των ανδρών (ATP).

Η ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει πως ο στόχος είναι να διεξαχθεί το US Open με κόσμο στις κερκίδες, κάτι που για την ώρα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Το θέμα είναι πως ολόκληρη η φετινή σεζόν στο τένις εξαρτάται από τη διεξαγωγή του τουρνουά αυτού. Αν δεν διεξαχθεί τότε θεωρείται σίγουρο πως θ’ ανασταλεί η αγωνιστική δραστηριότητα έως το τέλος της χρονιάς. Για αυτό πιέζουν οι χορηγοί να διεξαχθεί, χωρίς θεατές, το τουρνουά, έστω και μακριά από τη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Aντρέα Γκαουντενζί αποκάλυψε πως πολύ σύντομα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα συμβεί με τα τουρνουά του Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε πως εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά της Νέας Υόρκης. Να σημειωθεί πως οι διεθνείς ομοσπονδίες τένις (ΑΤΡ και η WTA) ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέα επέκταση της αγωνιστικής αναστολής, που μέχρι στιγμής ισχύει έως και τις 12 Ιουλίου:

«Έχουμε ένα deadline, που είναι η 15η Μαΐου, για τα τουρνουά του Ιουλίου, μετά από το Wimbledon. Οπότε θα έλεγα πως είμαστε μπροστά 6-8 εβδομάδες, όσον αφορά τη λήψη των αποφάσεων. Θα ήταν ανόητο να παίρναμε αργότερα τις αποφάσεις. Το μεγάλο ενδιαφέρον όλων είναι τo US Open και το αμερικανικό καλοκαίρι, που ξεκινάει τέλη Ιουλίου. Το US Open σύμφωνα με το καλαντάρι θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, αλλά ο Γκαουντενζί τόνισε: «Η ανακοίνωση σχετικά με το US Open μπορεί να γίνει λίγο αργότερα, δε γνωρίζουμε. Στις αρχές του Ιουνίου, θα ξέρουμε πιθανότατα περισσότερα για την αμερικανική διοργάνωση, αλλά σίγουρα εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά.» Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Καλιφόρνια, στις εγκαταστάσεις του Ιντιαν Γουέλς.

to10.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο