Μπερετίνι: "Δεν είναι δική μας δουλειά να βοηθήσουμε άλλους τενίστες"

Πληθαίνουν οι φωνές των τενιστών που εναντιώνονται τελικά στο πρόγραμμα του Player Relief Fund, της πρωτοβουλίας του Νόβακ Τζόκοβιτς, για οικονομική βοήθεια σε ασθενέστερους οικονομικά τενίστες.

Μετά τον Ντομινίκ Τιμ και τον Τζον Μίλμαν, έρχεται και ο Ματέο Μπερετίνι να εκφράσει τον σκεπτικισμό του για το όλο εγχείρημα του Player Relief Fund, της πρωτοβουλίας του Νόβακ Τζόκοβιτς, για οικονομική βοήθεια σε ασθενέστερους οικονομικά τενίστες.

"Πήρα το χρόνο μου να σκεφτώ τις προτεραιότητές μου όχι γιατί δεν σέβομαι τους συνάδελφους τενίστες αλλά γιατί πιστεύω ότι σε κανένα άθλημα δεν πρέπει ένας αθλητής να αναγκάζεται να βοηθήσει οικονομικά έναν συναθλητή του. Νομίζω ότι αυτή η ευθύνη βαραίνει τις ομοσπονδίες, ATP, WTA και ITF οι οποίες διοργανώνουν τα τουρνουά και μοιράζουν τα έσοδα. Πρέπει να βρουν τρόπο να μας φροντίσουν όλους.

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα με διαφορετικό τρόπο για να στηριχθούν οι παίκτες που το έχουν ανάγκη. Προσωπικά, θα προτιμούσα να βοηθήσω για άλλους σκοπούς. Μίλησα με τον Τζόκοβιτς και μου είπε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να συνδράμω οικονομικά για άλλους. Θα μπορούσα να δώσω χρήματα για την αγορά μασκών και θα το σεβόταν απόλυτα".

 Πηγή: Tennis24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο