Τα δεδομένα για το US Open

 Οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν το US Open, όμως... ξεχάστε όλα όσα ξέρατε!

Σύμφωνα με το Associated Press, που μίλησε με διευθύνουσα σύμβουλο της αμερικανικής ομοσπονδίας Στέισι Άλαστερ, το πλάνο είναι να διεξαχθεί η διοργάνωση την προκαθορισμένη ημερομηνία (31/8-13/9) στη Νέα Υόρκη και όχι σε κάποια άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να γίνει χωρίς φιλάθλους, παρότι αυτό σημαίνει κάθετη πτώση των εσόδων. Τηλεοπτικά δικαιώματα, όμως, και χορηγίες, μειώνουν τη ζημιά...

Πέρα από αυτό, η USTA σκοπεύει να επεκτείνει τα αποδυτήρια και να επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτά μόνο στους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος παίκτης πάει στις εγκαταστάσεις απλά για να προπονηθεί, θα φτάνει στο γήπεδο και θα αποχωρεί κατευθείαν μετά το πρόγραμμά του.

Οι περισσότεροι παίκτες θα «πετάξουν» στη Νέα Υόρκη με πτήσεις τσάρτερ των συνεργατών της διοργάνωσης και δεν θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μεγάλες ομάδες. Για τον λόγο αυτό, ενδεχομένως η διοργάνωση να παρέχει φυσιοθεραπευτές και μασέζ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν απόδειξη αρνητικού τεστ για τον Covid-19, ενώ εξετάσεις θα γίνονται καθημερινά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Flushing Meadows.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες, θα υπάρχει μείωση των εποπτών και μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας. Ball persons θα υπάρχουν κανονικά, αλλά θα είναι μόνο ενήλικες.

Εφόσον οι παίκτες το θελήσουν, θα συζητηθεί και η περίπτωση οι αγώνες να κρίνονται στα δύο νικηφόρα σετ.

Η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή ή αναστολή της διοργάνωσης θα παρθεί προς το τέλος Ιουνίου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο