Σοβαρό περιστατικό και ατύχημα στην Κύπρο έφεραν την απόσυρση του

Ο Γκιγιόμ Νερί, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης αποσύρθηκε από το άθλημα που τόσο αγαπά καθώς με ανακοίνωση του τόνισε πως «δεν είμαι επί του παρόντος πνευματικά ή σωματικά έτοιμος για μια τέτοια βαθιά κατάδυση».

Ο  37χρονος Γάλλος δύτης το 2015 έλαβε μέρος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης που έγινε στην Κύπρο όμως είχε ένα σοβαρό περιστατικό και ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχήσει την ίδια του τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νερί καταδύθηκε στα 139 μέτρα, 10 περισσότερ απ' ότι είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τι λέει ο ίδιος για το συμβάν αυτό:

«Είχα ένα τρομακτικό ατύχημα πριν τρία χρόνια, το οποίο με σόκαρε και αποφάσισα να σταματήσω να κυνηγάω παγκόσμια ρεκόρ. Έγινε ένα λάθος από τους διοργανωτές σε ένα τουρνουά που συμμετείχα. Ήθελα να βουτήξω στα 129 μέτρα για να σπάσω το ρεκόρ μου, αλλά εκείνοι έβαλαν το σχοινί δέκα μέτρα πιο βαθιά, στα 139 μέτρα. Πήγα κάτω, δεν ήξερα τι συμβαίνει και ένιωσα ότι ήταν πολύ βαθιά. Δεν το περίμενα. Τραυματίστηκα και έχασα τις αισθήσεις μου. Με τράβηξαν πάνω κι όταν συνήλθα είπα ‘αυτό ήταν’. Σταματάω να διαγωνίζομαι και θα το κάνω μόνο για διασκέδαση. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να χωνέψω το ατύχημα και να ωριμάσω».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο