Ο Μαξ Φερστάπεν εξομολογείται τα μυστικά της επιτυχίας του

Ο νεαρός Ολλανδός δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, παραδέχεται ότι έχει μάθει πλέον από τα λάθη του και τώρα βάζει στόχο, να βελτιωθεί και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Πράγματα και θαύματα κάνει εφέτος ο Μαξ Φερστάπεν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Ιδιαίτερα στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, έχει συγκεντρώσει ο Ολλανδός 81 βαθμούς, δηλαδή περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλό του, καθώς πέτυχε δύο νίκες, ενώ θα είχε κερδίσει ακόμη περισσότερους, αν δεν είχε συμβεί στο Σίλβερστον το περιστατικό με τον Φέτελ.

Ο οδηγός της Red Bull εκπλήσσει εκτός των άλλων με την σταθερότητά του, αφού από τον περυσινό αγώνα στο Σπα τερματίζει συνεχώς επί 21 Γκραν Πρι στην πρώτη πεντάδα! «Εμαθα πολλά με τα χρόνια στη Formula 1. Ειδικά το ξεκίνημα της προηγούμενης χρονιάς δεν ήταν ωραίο για εμένα, όμως απετέλεσε ένα πολύ καλό μάθημα», εξήγησε ο 22χρονος προσθέτοντας ότι τώρα γνωρίζει καλύτερα «πότε πρέπει να πάρω ένα ρίσκο και πότε όχι». Ετσι παραμένει δυναμικός και απρόβλεπτος για τους αντιπάλους του, αποφεύγει όμως ακραίες κινήσεις και καταφέρνει να συγκρατηθεί, όπου χρειάζεται.

Τεράστια συμβολή στη μετάλλαξη του Φερστάπεν προς το καλύτερο είχε και η ομάδα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, «νιώθω πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα. Και αν τα συνυπολογίσουμε όλα και είναι όλοι πραγματικά με κίνητρο και ευχαριστημένοι, τότε σε ανεβάζει αυτό σε ένα άλλο επίπεδο». Πολύ θετικό είναι κατά τον Φερστάπεν και το γεγονός, ότι τα αυτοκίνητα της Red Bull δεν έχουν κάποιες χτυπητές αδυναμίες, αφού ακόμη και στις χειρότερες ημέρες τους δεν εμφανίζουν μεγάλα προβλήματα. «Το ζητούμενο ήταν, να φέρουμε λίγη περισσότερη ισορροπία στο αυτοκίνητο. Και πιστεύω, ότι το καταφέραμε αυτό στους προηγούμενους αγώνες, όπου είδαμε, ότι ήμασταν αμέσως πιο ανταγωνιστικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός.

Το επόμενο βήμα είναι πλέον γι αυτόν, να γίνει καλύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές, όπου ο κατάφερε και πήρε την πρώτη του Pole position μόλις πρόσφατα στο Γκραν Πρι Ουγγαρίας. Ο Mad Max δεν προβάλλει –τουλάχιστον φωναχτά- βλέψεις για τον εφετινό τίτλο εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς των 69 βαθμών από τον προπορευόμενο Χάμιλτον. Αν συνεχίσει όμως να εξελίσσεται ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο και του διαθέσει η Red Bull του χρόνου ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, είναι σαφές ότι ο Φερστάπεν θα έχει το 2020 ρεαλιστικές πιθανότητες να σπάσει την κυριαρχία των Mercedes και ειδικότερα του Χάμιλτον.

Όχι και άσχημα, για έναν ταλαντούχο οδηγό που ξεκίνησε να τρέχει στην κυριολεξία αμούστακος στη Formula 1, συμπεριφέρθηκε αρκετές φορές σαν ταύρος σε υαλοπωλείο αδικώντας τον εαυτό του και τους αντιπάλους του και τώρα δείχνει έτοιμος να εξελιχθεί σε next big thing του αθλήματος.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο