Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο NBA!

Ο Κομισάριος της Αμερικανικής Λίγκας Μπάσκετ πήρε θέση για το tanking που κάνουν οι ομάδες του ΝΒΑ, τη στρατηγική δηλαδή με βάση την οποία επιδιώκουν την ήττα όταν δεν έχουν βλέψεις για συμμετοχή στα playoffs. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επιλέξουν καλύτερο παίκτη από τη διαδικασία του ντραφτ.

Ο Άνταμ Σίλβερ σχολίασε το συγκεκριμένο πρόβλημα λέγοντας: «Η κούρσα για τον πάτο της Λίγκας είναι καταστροφική, νομίζω, για όλους. Διαβρωτική για τους παίκτες και για τους οργανισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και παράγοντες που ήξεραν καλύτερα την κατάσταση, δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στην πίεση από τους οπαδούς τους και από τα Μέσα, τα οποία τόνιζαν, σε μερικές περιπτώσεις, ότι... Γιατί να δραστηριοποιείσαι σε αυτό το επίπεδο όταν θα πρέπει να γίνεις είτε πολύ καλύτερος είτε πολύ χειρότερος.

Προφανώς, θα πρέπει να πάρεις μεγάλους παίκτες, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να χτίσεις μία κουλτούρα, χρειάζεσαι δυνατή διοίκηση και προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες γίνονται σταδιακά καλύτεροι, χρόνο με τον χρόνο. Δείτε τους δύο εξαιρετικούς οργανισμούς που παίζουν στους τελικούς. Είναι φοβερό να βλέπεις τους Ουόριορς και τους Ράπτορς, δύο φοβερές ομάδες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, να εκπροσωπούν τη Λίγκα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο