Οι 10 φωτογραφίες του «μόνος μου και όλοι σας» του Γιάννη (pics)

O Γιάννης είδε τις άμυνες των αντιπάλων να «κλείνουν» μέσα στην ρακέτα και τον ίδιο σε αρκετές φάσεις να τα βάζει με ολόκληρη την πεντάδα!

Double team; Προφανώς και το περίμενε. Στο ΝΒΑ είναι μια μόνιμη κατάσταση για τον ίδιο. Triple team; Ναι, αμέ. Οι Σέλτικς το εφάρμοσαν αρκετές φορές απέναντί του. Ειδικά στα play off. Τέσσερις πάνω του; Το έχει αντιμετωπίσει κι αυτό στο ΝΒΑ.

Ομως μια ολόκληρη πεντάδα προσαρμοσμένη πάνω του; Για όλο το ματς; Με κάθε αντίπαλο; Ηταν μια κατάσταση που προφανώς αντιμετώπιζε για πρώτη φορά.

Οι κανονισμοί της FIBA δίνουν την δυνατότητα στους αμυντικούς να «κατασκηνώνουν» για όση ώρα θέλουν μέσα στην ρακέτα. Στο ΝΒΑ υπάρχει ο κανονισμός των 3 δευτερολέπτων και στην άμυνα. «Αντικανονική άμυνα» και μία βολή για την επίθεση... Στις διοργανώσεις της FIBA όμως τα 3 δευτερόλεπτα μέσα στην αρκετά υπάρχουν μόνο για την επίθεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (περί ου ο λόγος) δεν βρήκε ποτέ εύκολο καλάθι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εξαιρούμε φυσικά τα όσα καρφώματα μοίρασε σε ανοιχτό γήπεδο. Σε set παιχνίδι «μάτωνε». Χέρια, κορμιά, πόδια στήνονταν μπροστά του για να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από το καλάθι. Ο Γιάννης έφαγε «ξύλο». Προσπαθούσε να βρει λύσεις, μοίραζε μπάλες αλλά τις περισσότερες φορές τα ελεύθερα σουτ έβρισκαν σίδερο. Χαρακτηριστικότερο ματς αυτό με τις ΗΠΑ με τον MVP του ΝΒΑ να δίνει αρκετές πάσες για ελεύθερα σουτ αλλά τον ίδιο να τελειώνει με 0 ασίστ...

Πηγή: gazzetta.gr

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο