Μια σειρά από «συν» μέσα στο «Τάσος Μάρκου»!

Η ΑΕΚ για την 13η αγωνιστική πέτυχε τη νίκη με 2-0 εκτός έδρας απέναντι στην ΕΝΠ.

Οι κιτρινοπράσινοι για τρίτο σερί αγώνα κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες και έδειξαν μια ωριμότητα στον αγωνιστικό χώρο. Πέρασαν από μια δύσκολη έδρα πετυχαίνοντας μια από τις λεγόμενες επαγγελματικές νίκες. Ας μην παραλείπουμε πόσο αξιόμαχο είναι το σύνολο του Μαρίνου Σατσιά.

Η ΑΕΚ άλλες χρονιές σε τέτοιους αγώνες δυσκολευόταν να κυριαρχήσει και να πάρει με αυτό τον τρόπο το διπλό. Γιατί έχει σημασία πως μιλάμε για αναμέτρηση μακριά από την «Αρένα». Άλλωστε κάτι παρόμοιο είπε και ο Εγγλέζου μετά το παιχνίδι. Η σοβαρότητα αυτή δεν μπορεί παρά να μην είναι έργο Χοσέ Λουίς Όλτρα. Ο τρόπος που δουλεύει με τους παίκτες του και ο τρόπος που προσεγγίζει τις αναμετρήσεις δείχνει τον δρόμο.

Άλλο ένα κέρδος για τους Λαρνακείς είναι ο Ράφα Λόπες. Έκτο γκολ του Πορτογάλου, ο οποίος δείχνει ανεβασμένος και σε θέση να κουβαλήσει με τον δικό του τρόπο την ομάδα. Και σε αυτά προσθέστε και τις υπόλοιπες επιθετικές λύσεις όπως ο πάντα έμπιστος Τρισκόφσκι και ο δραστήριος Γκιούρτσο.

Στα συν πως η απουσία του Λέδες είχε καμουφλαριστεί, με τους Πονς-Σανχούρχο να «τρώνε» το γήπεδο και να μοιράζουν πολύ σωστά το παιχνίδι. Αν σκεφτεί κανείς πως οι Άλτμαν-Γκουστάβο-Τόμοβιτς δεν αγωνίστηκαν και πως ο Γκαρσία πέρασε σαν αλλαγή στο τέλος, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα για το πόσο βάθος διαθέτει η ΑΕΚ. Ο Όλτρα διαχειρίζεται με ένα δικό του τρόπο το ρόστερ από την αρχή της χρονιάς, από όταν οι κιτρινοπράσινοι λόγω Ευρώπης έδιναν δύο αγώνες την εβδομάδα.

Πλέον ζητούμενο είναι η συνέχεια, κανείς στην ΑΕΚ δεν εφησυχάζετε και όλοι σκέφτονται μόνο το επερχόμενο παιχνίδι με τη Δόξα την Παρασκευή 9/12 στην Περιστερώνα.

Καταληκτικά, ο κόσμος της ομάδας που πήγε στο Παραλίμνι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο καθώς δεν σταμάτησε λεπτό το τραγούδι και στήριξε έμπρακτα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο