Το φαινομενικά παράδοξο έχει εξήγηση

Ο εκ του μακρόθεν παρατηρητής καταγράφει τα προφανή.

->Μέχρι και τη 17η αγωνιστική η Ανόρθωση είχε μετρήσει έξι μη νίκες (τέσσερις ισοπαλίες, δύο ήττες) και στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει μετρήσει πέντε μη νίκες (μία ισοπαλία, τέσσερις ήττες).

->Η εστία που είχε παραβιαστεί πέντε συναπτές αγωνιστικές (από 3η μέχρι και 7η) έχει πλέον συμπληρώσει τέσσερις διαρκούς παραβίασης.

->Απέναντι σε ομάδες από το πρώτο μισό της βαθμολογίας η «Κυρία» μετρά εσχάτως πέντε συναπτά παιχνίδια άνευ νίκης (0-2-3), όταν στα πέντε πρώτα είχε να επιδείξει ισορροπημένο απολογισμό (2-1-2),

->Στο ΓΣΠ, απέναντι στην Ομόνοια, ο σύλλογος της Αμμοχώστου για πρώτη φορά (μετά από 15 παιχνίδια με απολογισμό 12-3-0) πέταξε βαθμούς μετά από προβάδισμά του.

Τούτων δοθέντων τα ερωτήματα προκύπτει αυθόρμητα: πού χάθηκε η σταθερή βελτίωση της Ανόρθωσης υπό τον Νταβίντ Γκαγέγο; Γιατί χάνει έδαφος τώρα παρά την επιστροφή τραυματιών και την ενίσχυση του Ιανουαρίου;

Το φαινομενικά παράδοξο έχει εξήγηση. Σε πείσμα της ποσότητας και της σοβαρότητας των αντιξοοτήτων που κλήθηκε να ξεπεράσει από την αρχή της σεζόν ο Ισπανός τεχνικός όχι απλώς δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά «έβγαλε από μύγα ξύγκι».

Υποχρεωμένος να τροποποιεί διαρκώς την ενδεκάδα του, στερούμενος τη δυνατότητα να κατασταλάξει σ’ ένα βασικό κορμό, ο Γκαγέγο στο πρώτο μισό της σεζόν «τρύπησε το ταβάνι» ακόμη και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων.

Ουδεμία ομάδα, ωστόσο, μπορεί να βγάλει μια ολόκληρη χρονιά «στα κόκκινα». Κάποιοι, απ’ όσους τράβηξαν (απρόσμενα) πολύ κουπί έως το τέλος του 2023, είτε είναι πλέον εκτός φόρμας είτε απλά… κλάταραν. Κάποιοι που επέστρεψαν από τραυματισμούς ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους, οι νεοφερμένοι ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως.

Η μηχανή έχει αρχίσει να χάνει ή/και να καίει λάδια. Αν δεν ερχόταν στο φινάλε το 2-2 κόντρα στην Πάφο, το σκηνικό θα ήταν ακόμη πιο ζοφερό. Αλλά και εδώ τα φαινόμενα απατούν.

Από τις πέντε γκέλες στις περασμένες έξι αγωνιστικές η μοναδική πραγματικά εκτός προγράμματος, οδυνηρή και αδικαιολόγητη ήταν το 0-2 από τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Χωρίς αυτήν και με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΖ στο χέρι, η «Κυρία» δεν θα ήταν απλώς εξασφαλισμένη στην εξάδα, αλλά εν δυνάμει πρώτος διώκτης των Άρη και ΑΠΟΕΛ…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο