Κούμας: «Θα βρούμε τις σωστές λύσεις για να μην πεθάνει το ποδόσφαιρο» (Βίντεο)

Στις 13:00 άρχισε η σύσκεψη των προέδρων των ομάδων με τον Γιώργο Κούμα στα γραφεία της ΚΟΠ, έχοντας διάρκεια περίπου 2:30 ώρες.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο. ΕΔΩ οι φωτογραφίες του Sportime μέσα από την σύσκεψη.

Δείτε μέσα από τον φακό του Sportime τις δηλώσεις του Γιώργου Κούμα:

«Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση για την καθυστέρηση. Η συνάντηση αυτή έγινε με βασικό θέμα τα επεισόδια στα γήπεδα. Θέλω να υπενθυμίσω πως αποφασίσαμε ως ΚΟΠ την προηγούμενη σεζόν την απαγόρευση. Το μέτρο πέτυχε. Αλλά αυτή την αγωνιστική περίοδο η απόφαση ήταν να γίνεται η μετακίνηση με το 10% και ανάλογα με την χωρητικότητα. Η ΚΟΠ άλλαξε τους πειθαρχικούς κανονισμούς, τους έκανε πιο σκληρούς. Η θέση η δική μας είναι δεν πρέπει να τιμωρείται το ποδόσφαιρο αλλά όσοι παρεκτρέπονται.

Να δώσουμε ένα μήνυμα προς το κράτος και τον Υπουργό. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν λύνονται με δημόσιες παρεμβάσεις αλλά με διάλογο για να βρίσκονται οι λύσεις. Σαν ποδόσφαιρο έχουμε τη διάθεση. Ήδη αντιπροσωπεία των σωματείων και της ΚΟΠ θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Ξέρει ο ΠτΔ τα προβλήματα του ποδοσφαίρου αφού είναι φίλαθλος. Θα βρούμε τις λύσεις για να μην πεθάνει το ποδόσφαιρό μας. Δεν θέλουμε επεισόδια και θύματα. Το ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει. Όχι αγωνιστικά, γιατί είναι παραδεκτό πως έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Μαζί με τον Υπουργό και με το κράτος, δίνουμε χέρι φιλίας και όχι αντιπαράθεσης. Αν κάτσουμε από κοινού στο τραπέζι θα βρεθούν οι σωστές λύσεις. Είμαστε οι πρώτοι που αν χρειαστεί θα πάρουμε αποφάσεις. Χωρίς συνεργασία δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Πρέπει να συνεργαστούμε. Όχι απόλυτες λύσεις αλλά λύσεις για να μην κλείσουμε το ποδόσφαιρο. Μη μετακίνηση και άδεια γήπεδα κλείνουν το ποδόσφαιρο».

«Ουδέποτε κρυφτήκαμε πίσω από το αυτοδιοίκητο. Σαν Ομοσπονδία δεν το πράξαμε ποτέ. Ανοίξαμε τις πόρτες μας και είμαστε έτοιμοι για συνεργασία».

«Θα παραμείνουμε στα δικά μας μέτρα, που είναι αυστηρά. Στα δικαστικά μας όργανα. Θα έχουμε συνεργασία με την Αστυνομία για πρόληψη. Θα πρέπει το κύριο μήνυμα να είναι πως συλλογικά θα βρούμε τις λύσεις. Εμείς πήραμε πειθαρχικά μέτρα. Θεωρείτε πως έπρεπε να πάρουμε Αστυνομικά μέτρα; Είμαστε αρωγοί μέχρι σήμερα».

«Κάναμε μια γενική συζήτηση που θα πρέπει να κάνουμε και με το κράτος. Οι συνδέσμοι στις καλές στιγμές δίνουν τον παλμό και αυτό που θέλουμε. Στις κακιές στιγμές δημιουργούν τα προβλήματα. Τα σωματεία προσπαθούν, είναι σε επαφή με τους συνδέσμους τους και προσπαθούμε όλοι να είμαστε στα πλαίσια του νόμου».

«Θα πρέπει να συνεργαστούμε με το κράτος και τους συνδέσμους φιλάθλων».

«Επαφές γίνονται αλλά όχι για να πηγαίνουν οι πληροφορίες στα ΜΜΕ και να κερδίζουμε εντυπώσεις. Εγώ από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τα μέλη της Εκτελεστικής και κάλεσα την σύσκεψη αυτή. Όλοι οι προέδροι ήταν εδώ και δεν ήταν θέμα ευκαιρίας ή επιφανειακά. Πήραμε την ουσία και δίνουμε χέρι φιλίας στον Υπουργό για να βρούμε μαζί τις λύσεις».

«Είμαστε εδώ να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δεν βλέπω άλλον τρόπο. Οι αντιπαραθέσεις και η δημοσιοποιήση θέσεων από τους μεν και από τους δε δεν βοηθά. Να υπάρχει το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο και να το απολαμβάνει ο κόσμος».

«Για όλα υπάρχει plan b».

«Είμαστε στην 3η αγωνιστική. Είχαμε 21 αγώνες. Είχαμε ντέρμπι. Αν εξαιρέσουμε το Απόλλων-ΑΕΛ δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια, μόνο κάποια πειθαρχικά που τα αναλαμβάνει η δικαστική μας. Δεν υπάρχει η προδιάθεση να έχουμε κάθε αγωνιστική επεισόδια. Έγινε ένα γεγονός το οποίο θα το δούμε με την αστυνομία και θα το δουν τα πειθαρχικά μας όργανα. Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν είναι ανεύθυνος. Αν είχαμε επαναλαμβανόμενα επεισόδια θα ήμασταν οι πρώτοι που θα αποφασίζαμε εκείνο που αποφασίσαμε πέρσι. Και δεν θα μπω στο οικονομικό κόστος».

«Δεν θέλω να ρίχνουμαι ευθύνες εκατέρωθεν. Δεν είναι σωστό».

«Είμαστε 55 Ομοσπονδίες στην UEFA. Μιλούμε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μπαίνει στο τραπέζι, απασχολεί την UEFA αλλά υπάρχουν επιτροπές για αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει όλα. Είναι ενήμερη από εμάς».

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο