O Oλυμπιακός έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης

Μπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν αλλά δεν είναι μυστικό ότι οι πάντες στον «τακτακαλά» θα ήθελαν η ομάδα να έχει καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Φυσικά δεν είναι και ότι καλύτερο μετά από 2 αγώνες να βρίσκεται η ομάδα στην ενδέκατη θέση με μόλις 1 βαθμό, αλλά στο… «μαυροπράσινο στρατόπεδο» πιστεύουν πολύ στον στόχο της παραμονής.

Αρκετά είναι τα στοιχεία που πρέπει να δουλέψει ο Πάμπος Χριστοδούλου για να κάνει την ομάδα του πιο ανταγωνιστική. ‘Ομως υπάρχουν 2 συγκεκριμένα που αν τα δουλέψει σωστά η ομάδα θα ανεβεί επίπεδο.

Αρχή θα κάνουμε με τον Γιώργο Οικονομίδη, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με στόχο να δώσει ποιότητα στο χώρο του κέντρου. Η διαφορά είναι ότι ο «γιο-γιο» φέτος αγωνίζεται σαν επιτελικός μέσος , πιο μπροστά δηλαδή από τη φυσική του θέση. Και αυτό που έδειξε στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο προσαρμογής. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του Κύπριου άσου γι αυτό και πρέπει να συμμετέχει πιο πολύ στη δημιουργία παιχνιδιού της ομάδας αφού με το ταλέντο του μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα επίπεδο την ομάδα.

Από την άλλη βλέποντας κανείς τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι στο Αμμόχωστος μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι η ομάδα έχει πολλά «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι της. Δηλαδή αποκτά έναν παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο αφού συνεχώς αμύνεται και δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα. Σίγουρα σε κάποια παιχνίδια με ποιο δυνατούς αντιπάλους είναι φυσικό να είναι την περισσότερη ώρα σε φάση άμυνας. Όμως με ομάδες του επιπέδου τους οι «μαυροπράσινοι» καλούνται να είναι πιο απαιτητικοί στον αγωνιστικό χώρο. Να κρατάνε μπάλα περισσότερο αλλά και με περισσότερη ουσία στο παιχνίδι τους.

Αναμένεται λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον η πορεία του φετινού Ολυμπιακού αφού το μεγάλο στοίχημα της παραμονής είναι κάτι που απασχολεί τους πάντες στο στρατόπεδο της Λευκωσιάτικης ομάδας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο