Έχασαν έδαφος, χαίρονται οι πρωτοπόροι!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι στο Τσίρειο ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ για την 1η αγωνιστική των πλέι οφφ. Άνοιξαν το σκορ οι κυανόλευκοι με τον Ενσούε στο 13', ισοφάρισε ο Γένσεν στο 63'. Σαφώς το αποτέλεσμα αυτό ευνοεί την Ομόνοια και την Ανόρθωση που είναι πιο μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με ευκαιρία από πλευράς φιλοξενουμένων, καθώς το γύρισμα του Τάμαρι πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον Ντε Βινσέντι να μη φτάνει για λίγο να κάνει την προβολή.

Ο Απόλλωνας μετά από αυτή τη φάση ανέλαβε τα ηνία, είχε την εδαφική υπεροχή και έφτασε στο γκολ. Το ρολόι είχε σημαδέψει το 13ο λεπτό όταν έγινε η μπαλιά με αποδέκτη τον Ενσούε με τον τελευταίο να κερδίζει τον Μερκή και τον Μπέλετς για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατάνε περισσότερο τη μπάλα και κυρίως από τα άκρα προσπαθούσαν να βρουν και ένα δεύτερο γκολ. Στο 19’ ακυρώθηκε γκολ για τη Λεμεσιανή ομάδα, με τον Σάλαϊ να τροφοδοτεί τον Ενσούε, αλλά ο Ούγγρος αμυντικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον 2ο βοηθό διαιτητή.

Ο ΑΠΟΕΛ με το πέρασμα του χρόνου ισορρόπησε στο γήπεδο, πήρε μέτρα και με κυριότερο εκφραστή των προσπαθειών του τον Γένσεν ήθελε να ισοφαρίσει. Στο 28’ έδειξαν σφυγμό οι φιλοξενούμενοι επιθετικά μετά από αρκετά λεπτά, όμως ο Εφραίμ καθυστέρησε εντός περιοχής με αποτέλεσμα να χαθεί καλή ευκαιρία για το 1-1. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν νέα καλή στιγμή στο 31’, με την κεφαλιά του Σάβιτς να φεύγει έξω.

Η κατοχή πλέον ήταν εναλλασσόμενη, όμως ήταν φανερό πως ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε ρυθμούς, αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να βρει αξιόλογες φάσεις. Στο 37’ ο Τάμαρι δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Δημητρίου, ενώ ούτε ο Γένσεν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε στόχο καθώς το πλασέ του κόντραρε σε σώματα αμυνομένων.

Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι γηπεδούχοι μπορεί να έριξαν ταχύτητα από το μισάωρο και μετά, όμως φρόντισαν να μην απειληθούν αρκετά από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ παράλληλα σε κάθε ευκαιρία κυκλοφορούσαν τη μπάλα για να ελέγξουν τον ρυθμό. Στα θετικά του πρώτου μέρους η δυναμική με την οποία μπήκαν στο ντέρμπι οι κυανόλευκοι, που έβγαλαν πάθος και δύναμη σε όλες τις μονομαχίες. Από την άλλη το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη άργησε λίγο αλλά μπήκε στο παιχνίδι, έδειξε επιθετική διάθεση όμως μια αδράνεια στην άμυνα ήταν αρκετή για να αφήσει την ομάδα πίσω στο σκορ. Συν αυτού, στις 1-2 καλές στιγμές που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι, δεν ήταν αποτελεσματικοί (κυρίως στη φάση με τον Εφραίμ στο 28’).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τους δύο μονομάχους και στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός δεν ήταν γρήγορος. Η κατοχή εναλλασσόταν συνεχώς, προσπαθούσαν και ο Απόλλωνας και ο ΑΠΟΕΛ να κυκλοφορήσουν μπάλα όμως οι ευκαιρίες έλειπαν από το μενού του αγώνα στο Τσίρειο.

Ο Ουζουνίδης στο 57’ προχώρησε σε διπλή αλλαγή (έξω οι Εφραίμ – Μιχαϊλοβιτς, μέσα οι Μάτιτς – Πάβλοβιτς) και μαζί σε αλλαγή σχηματισμού, αφού πλέον ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόταν με ένα 4-3-3.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν περισσότερο μπάλα, έδειχναν πως ήθελαν πολύ την ισοφάριση αλλά δεν κατάφερναν να φτιάξουν καλές φάσεις. Το 1-1 ήρθε στο 62’ όταν ο Δημητρίου ανέτρεψε τον Τάμαρι εντός περιοχής, με τον Γένσεν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να αστοχεί. Όμως στην επιστροφή της μπάλας με διπλή προσπάθεια ο άσος του ΑΠΟΕΛ έφερε το ντέρμπι στα ίσα. Πλέον οι δύο ομάδες μπήκαν ξανά στον ίδιο παρονομαστή και στην ίδια βάση.

Το τέρμα των γαλαζοκιτρίνων αφύπνισε τους γηπεδούχους που βγήκαν ψηλά και προσπάθησαν να σκοράρουν ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στα επόμενα λεπτά όσο και να το έψαξαν.

Τα λεπτά κυλούσαν, όλα ήταν ρευστά και τόσο ο Απόλλωνας όσο και ο ΑΠΟΕΛ μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να φτάσουν και σε άλλο γκολ.

Στην εξίσωση με το πέρασμα του χρόνου έμπαιναν και η κούραση και οι αλλαγές από τους πάγκους, και ενώ βλέπαμε επιθετική διάθεση από τις δύο ομάδες, εντούτοις οι περισσότερες προσπάθειες ήταν ημιτελείς.

Στο 84’ έχασε μεγάλη φάση ο Απόλλωνας με τον Μπένσοπ να προσπαθεί να βάλει την κόντρα, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα όμως ο Μπέλετς την πρόλαβε και κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 1-1.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και παρά την προσπάθεια των δύο ομάδων και τη τρίλεπτη καθυστέρηση, δεν άλλαξε τίποτα με τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ να φεύγουν από το γήπεδο με ένα βαθμό. Αξίζει αναφοράς μια πολύ καλή φάση από τον Τάμαρι στο 90+3', όμως ο Δημητρίου έπεσε και μπλόκαρε το πλασέ του Ιορδανού άσου του ΑΠΟΕΛ.

Οι γηπεδούχοι πήγαν στους 39, ενώ οι φιλοξενούμενοι στους 40. Οι κυανόλευκοι την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Ομόνοια, οι γαλαζοκίτρινοι θα υποδεχθούν την Ανόρθωση.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο