Ένα εξαιρετικό γκολ από πλάγιο μπακ (Ανάλυση)

Όταν βρίσκει ελεύθερο χώρο ο πλάγιος μπακ μπροστά του

Η Λίβερπουλ κατάφερε ένα εξαιρετικό διπλό στο Boxing Day απέναντι στην Leicester City με 0-4 ενώ εμείς ξεχωρίσαμε το 4ο γκολ. Θα δούμε πιο κάτω την εξέλιξη της φάσης που είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως πρέπει να αντιδρά ένας πλάγιος μπακ όταν βρίσκει χώρο μπροστά του στην αντεπίθεση της ομάδας.

Στην δεδομένη φάση, σκόρερ ήταν ο Alexander-Arnold, ο δεξιός πλάγιος μπακ της Liverpool, που όπως θα δούμε στην ανάλυση που κάναμε στην πλατφόρμα του Wyscout, εκμεταλλεύτηκε το μάζεμα όλης της ομάδας του αντιπάλου στην μια πλευρά. Οι 10 παίκτες της Leicester ήταν όλοι στην μια πλευρά και ο διάδρομος ήταν ανοικτός για τον παίκτη που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του στην γρήγορη επίθεση που βγάζει η ομάδα μετά από ένα πλάγιο άουτ.

Βλέπουμε πιο κάτω την φάση από την αρχή με την τοποθέτηση του παίκτη στην εκτέλεση του πλάγιου άουτ (Εικόνα1), το ξεκίνημα του σπρίντ και το μάζεμα των αντιπάλων στην μια πλευρά (Εικόνα 2) και την τελική πάσα στον σκόρερ πριν σουτάρει στην κίνηση χωρίς να σταματήσει την μπάλα (Εικόνα 3).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο