Σίτι: «Όλα ψέματα, κάνουμε τα πάντα να το αποδείξουμε»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι υποστηρίζει ότι η τιμωρία του συλλόγου από την «UEFA» στηρίζεται σε αβάσιμες κατηγορίες.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι «Πολίτες» πληροφορήθηκαν για τον αποκλεισμό δύο ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ που τους επιβλήθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για παραβίαση των κανονισμών του «Financial Fair Play» μεταξύ 2012 και 2016. Ωστόσο στο σύλλογο του Μάντσεστερ βρίσκονται ήδη σε ρυθμούς… αντεπίθεσης, προσφεύγοντας για την ανατροπή της απόφασης στο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (σ.σ. «CAS»).

Μέσω βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο διευθύνων σύμβουλος Φεράν Σοριάνο προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο της ομάδας, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής των «Πολιτών».

«Οι οπαδοί μας μπορούν να είναι σίγουροι για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι ισχυρισμοί τους είναι απλά αναληθείς. Και το δεύτερο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να το αποδείξουμε. Με βάση την εμπειρία μας, αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η υπόθεση είναι περισσότερο θέμα πολιτικής και λιγότερο δικαιοσύνης.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν έχει βάλει στο σύλλογο χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί σωστά. Είμαστε ένας αυτάρκης ποδοσφαιρικός σύλλογος, με κερδοφορία, δεν έχουμε χρέη, οι λογαριασμοί μας έχουν ελεγχθεί πολλές φορές από ελεγκτές, από τις ρυθμιστικές αρχές, από επενδυτές και αυτό είναι απολύτως σαφές», τόνισε.

Η Σίτι είχε κατηγορηθεί και για μη συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές Αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνας - κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Φεράν Σοριάνο: 

«Έχουμε παραδώσει μια μακρά λίστα από έγγραφα τα οποία πιστεύουμε ότι αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη ότι οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθής και είναι σκληρό γιατί εμείς το κάναμε αυτό μέσα σε ένα πλαίσιο με πληροφορίες να διαρρέουν στον Τύπο, σε ένα πλαίσιο όπου σε κάθε βήμα μας, σε κάθε συμφωνία που είχαμε, νιώθαμε πως θεωρούμαστε ένοχοι ακόμα και πριν συζητηθεί το οτιδήποτε.

Αλλά τελικά, αυτή είναι μια εσωτερική διαδικασία, με την «UEFA» να ερευνά, να απαγγέλει κατηγορίες και να καταδικάζει η ίδια», πρόσθεσε στην τοποθέτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγή: Premierleaguefans.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο