Γενέθλια η Μπενφίκα, γίνεται 115 ετών

Γενέθλια έχει σήμερα η Μπενφίκα, γιορτάζοντας 115 χρόνια ζωής. Ο ιστορικός σύλλογος, που ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1904 ως Sport Lisboa, είναι μία από τις τρεις μεγάλες του ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την Primeira Liga, μαζί με Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο.

Η ομάδα της Μπενφίκα, με το προσωνύμιο «αετοί», έχει χρώμα το «κόκκινο» και από το 2003, έδρα της είναι το Estádio da Luz. Είναι η πορτογαλική ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους, περίπου 14 εκατομμύρια ανά την υφήλιο. Ο ύμνος της ομάδας, «Ser Benfiquista», αναφέρεται στους φιλάθλους, οι οποίοι ονομάζονται «benfiquistas».

Με συνολικά 81 τρόπαια, 82 συμπεριλαμβανομένου του Λατινικού Κυπέλλου, η Μπενφίκα είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα τρόπαια στην Πορτογαλία. Έχει κερδίσει 79 εγχώρια τρόπαια, 36 τίτλους της Primeira Liga, 26 Κύπελλα, 7 League Cup, 7 Σούπερ Κύπελλα.

Σε διεθνές επίπεδο, έκανε το back-to-back στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1961 και το 1962, ένα μοναδικό κατόρθωμα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας μάλιστα εκείνη την δεκαετία σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς, ενώ ήταν φιναλίστ στο Intercontinental Cup το 1961 και 1962.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο