«Κάρφωσε» σημαία σε 45η χώρα 

Το Μαυροβούνιο είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν είχε ταξιδέψει στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο ΑΠΟΕΛ, από το 1964 όταν έκανε την πρώτη του αποστολή. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 4 από τα 6 κομμάτια της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σε Σερβία, Σλοβενία, Σκόπια και Βοσνία (όταν αντιμετώπισε την Βέλεζ που είναι Βοσνιακή ομάδα). Το δε Μαυροβούνιο είναι το 45ο κράτος (υπολογίζουμε και αυτά που διαλύθηκαν) που ο ΑΠΟΕΛ θα «καρφώσει» τη σημαία του σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Προηγήθηκαν οι Νορβηγία, Πορτογαλία, Δυτική Γερμανία, Σκοτία, Βέλγιο, ΕΣΣΔ, Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Δανία, Ανατολική Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Γιουγκοσλαβία, Βόρειος Ιρλανδία, Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Νήσοι Φαρόε, Αυστρία, Αλβανία, Σλοβακία, Εσθονία, Σλοβενία, Γερμανία, Τσεχία, Μάλτα, Ισραήλ, Σαν Μαρίνο, Τουρκία, Λευκορωσία, Σκόπια, Σερβία, Αγγλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Ουαλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο.  

Ουσιαστικά δεν έχει ταξιδέψει σε Σουηδία, Ουγγαρία, Κροατία, Λίχτεσταϊν, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Λετονία, Αρμενία, Μολδαβία και Γεωργία. Η 1η χώρα που επισκέφτηκε για 2η φορά είναι η Δυτική Γερμανία (1965 Βέρντερ, 1990 Μπάγερν).      

Tην πορεία των κυπριακών ομάδων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές οργανώσεις στηρίζει η Cablenet.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο