Η αμυντική διάταξη της Σίτι στο Μπερναμπέου (Ανάλυση)

Πως "μπλόκαρε" η Σίτι την Ρεάλ Μαδρίτης

Στον 1ο αγώνα για το Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι είδαμε τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν με 1-2 μέσα στο Μπερναμπέου. Η αμυντική τακτική του Guardiola την ώρα που κρατούσε μπάλα ο αντίπαλος ήταν αρκετά καλή ώστε να κερδίζουν μπάλες αλλά και να μπλοκάρουν το παιχνίδι της Ρεάλ στη επίθεση.

Το χαρακτηριστικό στατιστικό που βρήκαμε στην πλατφόρμα του Wyscout ήταν οι 4 αποτυχημένες προσπάθειες της Ρεάλ να περάσει πάσες ανάμεσα στις γραμμές της Σίτι. Η τακτική 4-4-2 του Guardiola με κοντινές γραμμές ώστε να κλείνουν τους χώρους δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο που προσπαθούσε να επιτεθεί μόνο από τα πλάγια. Πράγμα που ήταν πιο δύσκολο με την άμυνα που έβγαζε η Σίτι όπου σε κάποιες περιπτώσεις κατέβαζε πολύ χαμηλά να μαρκάρουν τους Mahrez και G.Jesus στα δύο άκρα. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι επιθετικοί αλλά ο προπονητής τους έβαλε στα άκρα της μεσαίας γραμμής ώστε να βγαίνουν σαν ακραίοι επιθετικοί μόλις κλέβουν την μπάλα.

Βλέπουμε πιο κάτω την αμυντική διάταξη 4-4-2 της Σίτι που περιμένει τον αντίπαλο χαμηλά πίσω από το κέντρο με τους De Bruyne και B.Silva μπροστά που δεν είναι επιθετικοί αλλά μέσοι.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο