Βαριά ήττα για την Αρμενία, βασικοί Γκαζαριάν και Αμπαρτζουμιάν

Η Φινλανδία ξεπέρασε γρήγορα τη «σφαλιάρα» από τη Βοσνία, κέρδισε την Αρμενία με 3-0 κι έκανε άλμα πρόκρισης. Πρόκριση που αν έρθει τελικά, θα είναι η πρώτη των Σκανδιναβών σε μεγάλη διοργάνωση! Bασικοί αγωνίστηκαν οι Αμπαρτζουμιάν και Γκαζαριάν των ΕΝΠ και ΑΕΛ αντίστοιχα, με τον δεύτερο να φορά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ως το 76' που αντικαταστάθηκε.

Στο 8ο λεπτό ο Ούρονεν έκανε το γύρισμα από αριστερά αλλά ο Πούκι δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ενώ στο 24 ο Μπαρσεγκιάν έπιασε όμορφο σουτ έξω από την περιοχή με τον Χραντέτσκι να διώχνει. Και τελικά στο 31’ μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Αϊραπετιάν, ο Γένσεν έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή. Με τη σέντρα, ο Λουντ έπιασε φοβερό πλασέ έξω από την περιοχή, με τον Αϊραπετιάν να διώχνει δύσκολα με τα ακροδάχτυλα και  από το κόρνερ ο Βαϊσάνεν πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αϊραπετιάν έσωσε και πάλι.

Στο 50ο λεπτό το ίδιο σκηνικό, με τον Αρμένιο κίπερ να σώζει μετά από κεφαλιά του Βαϊσάνεν, ενώ στο 58’ σταμάτησε και το γυριστό του Πούκι. και δύο λεπτά αργότερα, ο Πογιάνπαλο έβγαλε κάθετα στον Πούκι, που με όμορφο πλασέ πάνω από τον Αϊραπετιάν, έκανε το 2-0. Στο 69’ ο Λουντ έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά με τους Πούκι και Πογιάνπαλο να μη βρίσκουν την μπάλα ενώ στο 88’ ο Σίλερ έβγαλε κάθετα στον Πούκι με νέο όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Τόιβιο, Ραϊτάλα, Ούρονεν, Βαϊσάνεν, Λαπαλάινεν, Κάουκο, Καμαρά (87’ Σίλερ), Λουντ, Γένσεν (54’ Πογιάνπαλο), Πούκι

ΑΡΜΕΝΙΑ: Αϊραπετιάν, Χαροϊάν, Ισκανιάν, Χοβνανισιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Γκριγκοριάν (72’ Μαλακιάν), Χοβσεπιάν, Γκαζαριάν (76’ Μπαμπαϊάν), Μπαρσεγκιάν (65’ Όζμπιλιζ), Αναμιάν, Καραπετιάν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο