Το ρεκόρ και τα μυστικά των Ισλανδών (Ανάλυση)

Οι Ισλανδοί μας έδειξαν και στο Euro 2016 αλλά και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου, στου οποίου την τελική φάση συμμετέχουν για πρώτη φορά, ότι είναι σκληροτράχηλη ομάδα. Η δύναμη και το πάθος ήταν τα πλεονεκτήματα τους ενώ τώρα δείχνουν να παίζουν πιο ήρεμα με νοοτροπία ομάδας που πιστεύει στα αποτελέσματα, χωρίς τις υπερβολές στους πανηγυρισμούς που είδαμε στο Euro 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wyscout την Αργεντινή την αντιμετώπισαν με διπλή ζώνη άμυνας και συνεχή πίεση στην μπάλα με σύστημα που άλλαζε αμυντικά από 4-5-1 σε 5-4-1 και 4-4-2 όταν η μπάλα βρισκόταν ψηλά. Το σημαντικότερο όμως είναι το ρεκόρ των 45 μακρινών μπαλιών που είχαν στόχο τον κεντρικό επιθετικό ενώ πριν το Παγκόσμιο Κύπελο είχαν τον ψηλότερο μέσο όρο μακρινών μπαλιών από όλες τις Εθνικές ομάδες που ήταν 41 ανά παιχνίδι. Την τακτική των μακρινών μπαλιών την έδειξαν μόλις με την σέντρα του παιχνιδιού όπως βλέπουμε πιο κάτω αλλά και σε περιπτώσεις στημένων όπου είχαν πιο σίγουρες επιλογές για πάσα. Σκοπός πάντα να βρουν τον κεντρικό επιθετικό που είναι η αιχμή του δόρατος και η πηγή των περισσότερων τελικών προσπαθειών τους.

Στο αμυντικό κομμάτι προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους με διπλή ζώνη άμυνας και πίεση στην μπάλα, συνήθως ώστε να μην φτάσει η μπάλα στον Μέσι. Η τακτική αυτή έκλεινε διαδρόμους με αποτέλεσμα τα περισσότερα σουτ να γίνονται από μακριά ενώ ο Μέσι δεν έφτανε εύκολα στην μικρή περιοχή για το εύκολο σουτ. Πιο κάτω βλέπουμε την αμυντική διάταξη τους στα κόρνερ και την πίεση που βάζουν ψηλά στο κέντρο του γηπέδου όταν χρειάζεται, μετατρέποντας το σύστημα από 4-5-1 σε 4-4-2.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο