«Εθνική Ελλάδας, μία ομάδα σε πλήρη παρακμή»

«Ομάδα σε πλήρη παρακμή» χαρακτήρισε η «Gazzetta Dello Sport» την εθνική Ελλάδας, την οποία η Ιταλία θα υποδεχθεί στο Olimpico στις 12 Οκτωβρίου.

Έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμα προκριματικά παιχνίδια του Euro 2020, μετά την επιτυχία (1-2) στην Φινλανδία, αρκεί μία νίκη στην «Σκουάντρα Ατζούρα» για να εξασφαλίσει πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση.

«Η Ιταλία μπροστά της θα έχει την εθνική ομάδα που άφησε έκπληκτο τον καθένα το 2004, αλλά σήμερα είναι σε πλήρη παρακμή», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπήρξε μια δεκαετία, όχι πολύ καιρό πριν, όταν η Ελλάδα ήταν τακτικός πελάτης στο Top 15 βαθμολογίας της FIFA (σ.σ: τώρα No 54). Το μακρύ κύμα θριάμβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, μια από τις πιο εκπληκτικές στιγμές στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, κράτησε καιρό. Δεν υπήρχαν στιγμές ανάλογες όπως αυτές του αξέχαστου πορτογαλικού καλοκαιριού, εντάξει, αλλά ούτε και οι καταστροφές των τελευταίων χρόνων», πρόσθεσε.

«Χωρίς καμμία συμμετοχή στους τελικούς του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από το 2014 έως σήμερα (και πιθανώς το 2020), το ποσοστό των νικών υποχώρησε για τους διάφορους ομοσπονδιακούς, που ανέλαβαν μετά τους Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος. Και αν ο Ρεχάγκελ είχε 50% επιτυχία και ο Φερνάντο Σάντος 53%, οι... διάδοχοι σημείωσαν δύο θλιβερά 0% (Ρανιέρι και Μακάριαν), 20% (Τσάνας), 39% (Σκίμπε) και 28% (Αναστασιάδης)».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζόνι Φαν Σιπ στα πρώτα δύο παιχνίδια του στον πάγκο, έχει μία ήττα, από την Φινλανδία (1-0) και μία ισοπαλία (1-1), με το Λιχτενστάιν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο