«Μεταγραφή-κλειδί ο Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης,  νυν προπονητής της Καβάλας και πρώην ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής του ΠΑΟΚ, εξήρε σε δηλώσεις του τον Αντρέ Βιεϊρίνια και την προσφορά του στην πορεία του Δικεφάλου προς το πρωτάθλημα.

«Όταν μια ομάδα επενδύει και έχει ένα μεγάλο μπάτζετ είσαι πιο κοντά στο να δημιουργήσεις μια καλή ομάδα. Θέλει, όμως, και πολλή αγάπη. Οι παίκτες που θα έρθουν να πάρουν τέτοια κίνητρα, τέτοιες εικόνες που θα τις μεταφέρουν και θα βγαίνει αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Στο παρελθόν έχουμε δει ομάδες που δαπάνησαν πολλά χρήματα και δεν κατάφεραν να κάνουν ομάδες. Δεν υπήρχε το μπόλιασμα για έναν τέτοιο στόχο. Ο ΠΑΟΚ το έχει αυτό στον μέγιστο βαθμό. Είχα την τιμή να έχω τον Βιεϊρίνια, μικρός τότε. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί με θετικά βιώματα. Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν τυχερός διότι οι παρέες του, οι Γκαρσία, Βιτόλο, Λίνο ήταν καλά παιδιά. Του μετέφεραν πράγματα που τα κράτησε και τα μεταφέρει τώρα στους υπόλοιπους. Είναι καλός παίκτης, το βλέπουμε αυτό. Έχει, όμως, πολλά να δώσει ακόμη στον ΠΑΟΚ αγωνιστικά», είπε αρχικά ο Δερμιτζάκης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε για τη μεταγραφή του Πορτογάλου στην ομάδα της Θεσσαλονικής:

«Δεν είναι ότι απλά έφερες έναν καλό παίκτη, έναν παίκτη που ήρθε από ένα Πρωτάθλημα άλλου επιπέδου.Είναι ένα παιδί που προερχόταν από την ομάδα και, συνεπώς, δεν χρειαζόταν προσαρμογή. Ερχόμενος πίσω, ήξερε πού ερχόταν και τι πρέπει να μεταφέρει στους υπόλοιπους. Γι’ αυτό ήταν μεταγραφή-κλειδί ο ερχομός του στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα καλό σύνολο, δεν πρέπει να ακυρώνουμε την προσπάθεια των παικτών. Όμως, ο Βιεϊρίνια μεταφέρει πράγματα. Όταν κολλάει η ομάδα, εμψυχώνει, παρακινεί. Επίσης, κάνει τη διαφορά το ότι σκοράρει και μάλιστα καθοριστικά γκολ αγωνιζόμενος ως μπακ, μια θέση που δεν προσφέρει γκολ».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο