Η χρονιά ευκαιρία της Ατλέτικο

Σε ακόμη μια χρονιά πολλά λεφτά δαπανήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι. Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ξόδεψαν πολλά λεφτά για να ενισχυθούν. Έτσι και η Aτλέτικο Μαδρίτης έκανε τις απαιτούμενες κινήσεις για να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν στο ρόστερ. Δεν είναι όμως μόνο οι μεταγραφές ουσίας των Φέλιξ,Τρίππιερ, Γιορέντε, Ερμόσο,Αγκουστο και Λόντι που δίνουν στην Ατλέτικό την ευκαιρία να κατακτήσει εγχώριους τίτλους. Είναι και η κατάσταση που επικρατεί στους άλλους δυο μεγάλους Ισπανικούς συλλόγους. Μια κατάσταση που φυσικά και ευνοεί την ομάδα της Μαδρίτης.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη προσπαθεί να βρει τα πόδια της στη μετά Ρονάλντο εποχή. Οι « μερένγκες» αφού ξανά προσέλαβαν τον Ζιτάν για το πάγκο της ομάδας προσπαθούν να ξαναφτάσουν στη κορυφή. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο ειδικά χωρίς τα 40-50 γκολ που έδινε ο Πορτογάλλος στη βασίλισσα. Από την άλλη ούτε στη Βαρκελώνη τα πράγματα δεν είναι στα καλύτερα τους. Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι απογοητευμένοι που δεν επέστρεψε πίσω ο Νειμάρ. Ενώ άλλοι ποδοσφαιριστές είναι «πεσμένοι» λόγω του ότι η διοίκηση τους είχε προσφέρει ως έμψυχα ανταλλάγματα στη Παρί.

Όλα αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτεί η Ατλέτικο, έτσι ώστε να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τους 2 συνδιεκδηκητές του τίτλου. Και πράγματι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να κάνει το απόλυτο, στο ξεκίνημα της στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Κάτι που δίνει έξτρα ώθηση στους «ροχιμπλάνκος» ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. 

Οι ομάδες που παρουσιάζει ο Αργεντίνος τεχνικός είναι ομάδες με καλή αμυντική συμπεριφορά. Ομάδες οι οποίες ξέρουν να αμύνονται καλά και να παίρνουν την ουσία. Όμως ποιος μπορεί να αμφησβιτήσει την φετινή επιθετική γραμμή των «κόκκινων» της Μαδρίτης. Ντιέγο Κόστα, Λεμάρ, Μοράτα και Ζοάο Φέλιξ μπορούν να προβλήματίσουν οποιαδήποτε άμυνα. Κάτι που δείχνει ότι φέτος  ότι οι «ροχιμπλάνκος» είναι μια ισορροπημένη ομάδα που μπόρει για το κάτι παραπάνω.

Σίγουρα η χρονιά ακόμη είναι μεγάλη όμως με βάση το ξεκίνημα η Ατλέτικο έδειξε ότι έχει όλα τα εφόδια για να μπει σφήνα ανάμεσα στους άλλους δυο διεκδικητές. Το αν θα έχει διάρκεια η όλη πορεία είναι κάτι που θα φανεί στην συνέχεια. Όμως όλα δείχνουν ότι η ομάδα της Μαδρίτης θα παίξει τα ρέστα της τη φετινή σεζόν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο