«Μονόδρομος» η ουδέτερη έδρα για το Αραράτ-Ομόνοια

Το επίσημο φιρμάνι εκκρεμεί ακόμη (αλλά όχι για πολύ, καθώς ο χρόνος πιέζει...), ωστόσο βάσει της ενημέρωσης που έχουν οι συμμετέχουσες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ομάδες από την UEFA η Ομόνοια δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Αρμενία για τον α' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η εν λόγω χώρα έχει καταταχθεί από την Κύπρο στην κατηγορία γ από επιδημιολογική σκοπιά και αυτό σημαίνει ότι όσοι εισέρχονται στην Κύπρο από την Αρμενία μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην Ομόνοια τόσο στο ενδεχόμενο πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (είτε παίξει εντός είτε εκτός έδρας) όσο και στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της, δηλαδή στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος CYTA.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA, όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα είτε στην είσοδό της σε μία χώρα είτε στην επιστροφή της από αυτήν, όπως εν προκειμένω συμβαίνει η Ομόνοια, η αναμέτρηση πρέπει να ορίζεται σε ουδέτερη έδρα, ήτοι σε γήπεδο σε μία από τις τέσσερις χώρες που έχουν επιλεγεί (κι ανακοινωθεί επισήμως) γι' αυτό το σκοπό.

Η Αραράτ κατά συνέπεια πρέπει να επιλέξει για έδρα της ένα γήπεδο από τα διαθέσιμα σε Πολωνία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Κύπρο. Αν δεν το πράξει η ίδια, τότε θα πράξει για λογαριασμό της η UEFA, η οποία σημειωτέον συμβάλλει στην πληρωμή των πτήσεων τσάρτερ, με τις οποίες επιθυμεί να μετακινούνται οι ομάδες για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Τονίζεται επίσης ότι σε περίπτωση διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερη έδρα, η ομάδα που είχε από την κλήρωση οριστεί ως γηπεδούχος συνεχίζει να έχει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν τον ορισμό, ωστόσο τα διάφορα έξοδα, όπως π.χ. το μίσθωμα του γηπέδου, τα επωμίζονται εξ ημισείας οι δύο αντίπαλοι.

 

Ροη ειδησεων
Σούπερ Σάββατο με σούπερ αποδόσεις, Παναιτωλικός-ΑΕΚ, Βερόνα-Ρόμα και Άρσεναλ Γουέστ Χαμ, με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα* και Cash Out από την Stoiximan
Σούπερ Σάββατο με σούπερ αποδόσεις, Παναιτωλικός-ΑΕΚ, Βερόνα-Ρόμα και Άρσεναλ Γουέστ Χαμ, με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα* και Cash Out από την Stoiximan
Κλεισιμο