Η «μάστιγα» των τραυματισμών

Δεν έφτανε στην Ομόνοια που έκανε κακό προγραμματισμό το περασμένο Καλοκαίρι, είχε και σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει με τους τραυματισμούς. Είναι τόσοι πολλοί και τόσο σοβαροί που κατάντησαν μάστιγα.

Πολλοί εξ΄αυτών έχουν να κάνουν με την κάκιστη προετοιμασία, άλλοι ήταν ξεκάθαρα θέμα ατυχίας. Η προετοιμασία έπαιξε τεράστιο ρόλο στα μυϊκά προβλήματα. Που σαφώς και μπορούν να προκύψουν και σε καλογυμνασμένες ομάδες. Είναι όμως ενδεικτικό ότι οι παίκτες που έπαθαν π.χ θλάσεις και επέστρεψαν μετά από νορμάλ περιθώριο ήταν δύο (Ζόρντι Γκόμεζ, Ατζακούν) που έκαναν προετοιμασία με άλλες ομάδες.

Η ιστορία ξεκίνησε στραβά με το πρόβλημα (στη μέση) του Μότα, σχεδόν αμέσως μετά που αποκτήθηκε. Ο Κατελάρης επίσης στις αρχές της προετοιμασίας αντιμετώπισε πρόβλημα στο πέλμα και έχασε σημαντικό διάστημα. Στη προετοιμασία αλλά και στο αρχικό κομμάτι της περιόδου είχε προβλήματα ο Λοέ. Τραυματισμός αρχές Αυγούστου και για τον Γκαφούρ. Πρόβλημα στο πέλμα είχε και ο Ζίβετς στον πρώτο από τους τρεις τραυματισμούς του, αποκορύφωμα φυσικά ο Σαββατιάτικος που τον αφήνει πάλι έξω για 40 μέρες. Δις έμεινε για μεγάλο διάστημα ο Εντρένα.

Τέσσερις μήνες έμεινε εκτός ο Χριστοφή, σχεδόν τρεις ο Μανρίκε, στα πιτς για μεγάλο διάστημα και πριν αποδεσμευτεί ο Γκρίνιτς. Δύο σημαντικά διαστήματα απουσίας κατέγραψε ο Ντάρμπισαϊαρ. Εκτός για μεγάλο διάστημα είναι τώρα και ο Λορά. Πιθανόν να έχουμε στα τόσα πολλά και κάποιο περιστατικό που μας διέφυγε.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση σε θέματα φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης βελτιώθηκαν σημαντικά μετά τις σαρωτικές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, αλλά με τέτοια «κληρονομιά» που παρέλαβαν….

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο