Τρεις αγωνιστικές που θα καθορίσουν... πάρα πολλά!

Μπαίνουμε αισίως στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με την πρεμιέρα της β’ φάσης να πλησιάζει.

Δέκα στροφές πριν το τέλος που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και τις ομάδες της Ευρώπης. Δέκα επίπονες στροφές που θα γράψουν τον επίλογο. Ένας επίλογος που ενδεχομένως να διαμορφωθεί σε κάποιο βαθμό από τον πρόλογο των πλέϊ – οφ, των τρίων πρώτων αγωνιστικών.

Κάθε αρχή είναι καθοριστική ή αν προτιμάτε το «ήμισυ του παντός». Κυρίως όταν έχουμε ενώπιον μας ξεκάθαρα βαθμολογικά δεδομένα, τα οποία είτε θα ισχυροποιηθούν σ’ αυτές τις τρείς πρώτες αγωνιστικές, είτε θα ανατραπούν και θα οδηγήσουν σε ένα συναρπαστικό φινάλε.

Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει πρώτος στην τελική ευθεία με ένα καλό προβάδισμα, 3 βαθμών από τον βασικό αντίπαλο του Άρη και 7 βαθμών από την τρίτη ΑΕΚ, η οποία (για την ώρα) δείχνει να είναι η μόναδική ομάδα από τις υπόλοιπες της εξάδας που μπορεί υπό προϋποθέσεις να κυνηγήσει τον τίτλο.

Ο ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα έχει ένα παραδοσιακά, δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση, την ίδια ώρα που Άρης έχει παιχνίδι στην έδρα του με Ομόνοια ενώ η ΑΕΚ επίσης έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Πάφο.  Για τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ είναι αγώνες «κλειδιά» για τη μάχη του τίτλου, αφένός διότι με νίκη οι «γαλαζοκίτρινοι» θα στείλουν ισχυρότατο μήνυμα τίτλου και αφετέρου διότι με νίκη η ΑΕΚ θα παραμείνει ζωντανή για πρωτάθλημα.

Για την ΑΕΚ είναι κομβικής σημασίας το διπλό στην Πάφο, αφού όχι μόνο θα πάει στο +5 από την παφιακή ομάδα, αλλά θα κοιτάξει και πιο πάνω, αφού στη 2η αγωνιστική φιλοξενεί τον Άρη σε ένα κρίσιμο για τον τίτλο παιχνίδι ενω ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την Πάφο στο ΓΣΠ. Ομόνοια – Ανόρθωση είναι το άλλο παιχνίδι.

Και έρχεται «καπάκι» η πλέον καθοριστική (μέχρι την επόμενη) 3η αγωνιστική, όπου ο Άρης θα φιλοξενήσει τον ΑΠΟΕΛ σε ένα ενδεχομένως ντέρμπι τίτλου, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ θα αντιμετωπίζει την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Ανόρθωση – Πάφος είναι το άλλο παιχνίδι.

Συνεπώς, πάμε σε ένα «καυτό» πρόγραμμα τρίων αγωνιστικών, που θα διαμορφώσει τα δεδομένα ενόψει της τελικής μάχης σε τίτλο και Ευρώπη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο