Πανίκος Γιολίτης: η μπάλα χρόνια δεν κοιτά! (video)

To όνομα Γιολίτη έχει ξεχωριστή θέση και σφραγίδα στην ιστορία του Απόλλωνα και πιο συγκεκριμένα στις δεκαετίες 60 και 70. Τα αδέλφια Πανίκος και Χριστάκης ξεχώρισαν και με την αγωνιστική τους παρουσία βοήθησαν την ομάδα της Λεμεσού τα μέγιστα.

Ο Πανίκος Γιολίτης αγωνιζόταν ως αριστερός χαφ και ξεχώριζε για τα δημιουργικά του προσόντα. Πολύ καλός στις στατικές φάσεις, με τεχνική, διορατικότητα, μεγάλα πνευμόνια, πείσμα. Είχε όλο το πακέτο για να αναδειχτεί σε ηγέτη του Απόλλωνα, αλλά και για να κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό των φίλων της ομάδας. Όπως και έγινε, στα 11 χρόνια, παρουσίας του από το 1963 μέχρι το 1974.

Όταν σταμάτησε τη καριέρα του στα 1974, ο Πανίκος Γιολίτης δεν κρέμασε τα παπούτσια. Ήταν πρακτικά ο στυλοβάτης της ίδρυσης της ακαδημίας του Απόλλωνα και για πολλά χρόνια υπεύθυνος της. Σε συνεργασία με τον Στούντλερ, βοήθησε τα μέγιστα στην ανάδειξη αρκετών ποδοσφαιριστών που έγραψαν μετέπειτα τη δική τους ιστορία στον Απόλλωνα.  

Πριν τέσσερα χρόνια οπαδική ιστοσελίδα του Απόλλωνα ανήρτησε ένα εξαιρετικό βίντεο για τον παλαίμαχο άσο της ομάδας. Όπως θα δείτε η μπάλα…. χρόνια δεν κοιτά.

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο