Πάπουτσος: "Με βαριά καρδιά δώσαμε την ευκαιρία να έρθουν ξένοι διαιτητές"

"Με βαριά καρδιά δώσαμε την ευκαιρία να έρθουν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα", ήταν ένα από τα σχόλια του προέδρου του ΣΔΚ κ. Πάπουτσου σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε "οι ξένοι δεν έρχονται γιατί υπάρχει ανικανότητα...",

Οι δηλώσεις του κ. Παπουτσου στο Super Sport FM:

«Η όποια απόφαση τη θεωρώ οπισθοδρομική για την κυπριακή διαιτησία. Όμως στα όσα έχουν προηγηθεί και την ατμόσφαιρα που επικρατεί, την επιθυμία των πάντων για ξένους ρεφ, ο Σύνδεσμός Διαιτητών και τα στελέχη του, δίνουμε την ευκαιρία και τη συγκατάθεση μας, να κρίνει και ο κόσμος τους ξένους. Για να αποφύγουμε άλλα κακώς έχοντα στον χώρο».

«Ο χώρος της διαιτησίας απαρτίζεται από 350 ενεργά μέλη. Όταν μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει στελεχωμένη διαιτησία σε αριθμό ικανών διαιτητών για να διεκπεραιώσουμε το πρωτάθλημα σημαίνει ότι κάπου πάει πρωτάθλημα. Να αξιοποιηθούν αυτοί που έχουν ικανότητες και να γίνει η προσέλκυση νέων με κίνητρα. Όταν δεν εμπιστεύονται τους Κύπριους διαιτητές, είναι μειονέκτημα και δεν προκρίνει την προσέλκυση νέων διαιτητών στο χώρο μας. Χρειάζονται μέτρα».

«Αυτό που φάνηκε στις συναντήσεις μας με την ΚΟΠ, είναι ότι η ομοσπονδία έδειξε διάθεση να λάβουμε κάποια μέτρα για να δυναμώσουμε το χώρο της διαιτησίας. Οι ξένοι δεν έρχονται γιατί υπάρχει ανικανότητα, η διαιτησία έχει μέλλον και πρέπει να την στηρίξουμε. Χρειαζόμαστε αυστηρή κριτική για να βελτιωθούμε. Ως παράγοντες της διαιτησίας δεν διεκδικήσαμε δάφνες, παραδεχθήκαμε ότι η διαιτησία φέτος είχε θέματα». 

«Στην συνάντηση υπήρχαν και άλλα στελέχη της ομοσπονδίας. Υπήρξε διάθεση για να δώσουμε λύσεις, ο Σύνδεσμος πήγε προετοιμασμένος στη συνάντηση. Είχαμε επαφές με διαιτητές και βοηθούς, ακούσαμε τις απόψεις τους. Δεν παραδοθήκαμε. Δώσαμε την ευκαιρία να έρθουν ξένοι με βαριά καρδιά… Στο χώρο της διαιτησίας κάνουν όλοι λάθος, όχι μόνο οι Κύπριοι. Υπάρχει υλικό, χρειάζεται σωστή αξιοποίηση. Με τον ερχομό του VAR, να μπορέσουμε να κάνουμε νέα δυναμική».

«Υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθουν διαιτητές πριν τα πλέι οφ. Συζητήθηκε η πιθανότητα να έρθουν μόνο διαιτητές και να πλαισιώνονται από τους δικούς μας, όμως εκφράστηκαν ανησυχίες. Εκφράστηκε επίσης άποψη να έρχεται ολόκληρη διαιτητική ομάδα μαζί με τον τέταρτο».

Το πρωτάθλημα ξεκινά και τελειώνει με Κύπριους διαιτητές βάση προκήρυξης: «Θα γίνει μεταβατική διάταξη για ν' αλλάξει η προκήρυξη, χρειάζεται απόφαση μετά από ΓΣ της ομοσπονδίας».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο