Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Χάρης  Παπαδόπουλος

Στη δεκαετία του ’70 μπορούσε κάποιος να συναντήσει μέχρι και...οκτώ  παίκτες με το επίθετο Παπαδόπουλος. Ήταν πρώτα τα έξι αδέλφια, Πανίκος, Ζηνωνής, Παμπουλής, Άκης, Άριστος, Αντρίκκος, και μετά ο Κίνας αλλά και ο Χάρης.

Μεγάλο ταλέντο ο Χάρης Παπαδόπουλος τον οποίο εντόπισε στα 15 του χρόνια άνθρωπος της ΑΕΛ να παίζει σε χωράφι, μαζί με άλλους νεαρούς της ηλικίας του και το παίρνει στις προπονήσεις. Ήταν το 1964  και μέσα σε λίγες μέρες θα παίξει με την εφηβική ομάδα κατά της Ανόρθωσης και μάλιστα θα σκοράρει. Μιά εβδομάδα αργότερα  θα παίξει με την πρώτη ομάδα κατα του Απόλλωνα ως έξω δεξιά.
Ένα φτωχό παιδί που αγαπούσε πολύ την μπάλα και δούλεψε σκληρά  για να καθιερωθεί, κάτι που κατάφερε, με τη βοήθεια των προπονητών του, Κώστα Πάμπου-Μαυρόκωλου, Λοίζου Παντελίδη, Τσατσιέφσκι και Πανίκου Κρυστάλλη.

Ο  Χ. Παπαδόπουλος έπαιξε για 16 χρόνια στην αγαπημένη του ΑΕΛ, από το 1964 μέχρι το 1980, κερδίζοντας την αγάπη των φίλων της ομάδας του αλλά και την εκτίμηση των φιλάθλων γενικά, γιατί ήταν ένας αξιόλογος και τεχνίτης παίκτης,αγωνιζόμενος κυρίως ως επιτελικός μέσος. Είναι από τους παίκτες  που είχαν ηγετικά χαρίσματα και πέραν της δημιουργίας του παιχνιδιού μπορούσε και να σκοράρει γιατί είχε και δυνατό σουτ, μπορούσε να αξιοποιήσει τον χώρο και ήταν έξυπνος στο παιχνίδι του.

Ο Χάρης είχε την χαρά να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ το 1968,να παίξει τον επόμενο χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής  αλλά και στους ευρωπαικούς αγώνες της ομάδας του, που ήταν με την Ρεάλ στην Ισπανία. Έπαιξε και στα 34 παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΛ στην Ελλάδα ενώ συνολικά είχε 200 συμμετοχές με την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Το γεγονός ότι  ήταν κοντά στους παίκτες της μεγάλης εποχής της ΑΕΛ, ένας από αυτούς, λέει πως η προσφορά του ήταν αρκετά μεγάλη. Α. Κωνσταντίνου,  Τρ.Χαριλάου, Τσαγγάρης, Νώντας, Σταύρος, Πόντζιος, Ζηνωνής, Π. Παπαδόπουλος, Παμπουλλής, Κόκκινος, Κίνας, Μάρκος κ.α. στην μεγάλη  εποχή. Αργότερα θα παίξει και με παίκτες της νεότερης γενιάς,όπως οι  Πολίτης, Χατζηκωνσταντής, Νικηφόρου, Κουλλάς,  Ηροδότου, Αυγουστής, Πελεντρίτης, Μιχαηλίδης, Άριστος, Μαυρουδής, Σώτος, Αντώρκας, Πατούνας.

Μετά την αποχώρηση του από τα γήπεδα, θα βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα από διοικητικό πόστο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο