ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Νίκος Φρούσσος

Από τους κορυφαίους «ξένους» ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το κυπριακό πρωτάθλημα είναι σίγουρα ο Ελλαδίτης επιθετικός Νίκος Φρούσσος που έπαιξε στην Ανόρθωση και πέτυχε πολλά και καθοριστικά τέρματα. 

Ο Νίκος Φρούσσος αγωνίστηκε για 6 χρόνια στην Ανόρθωση (2004-2010) έχοντας 167 συμμετοχές και 82 τέρματα. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (2005, 2008), ένα κύπελλο (2007) και μία Ασπίδα (2007), ενώ ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια που κατάφερε να παίξει-πρώτη φορά κυπριακή ομάδα- στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ένας κλασσικός επιθετικός περιοχής που ξεκίνησε την καριέρα του από την Εράνη Φιλιατρών (ομάδα της κοινότητας του) με την οποία αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική. Το 1992 αγωνίζεται στον Ιωνικό. Το 2000 πήγε στον ΠΑΟΚ ενώ το 2003 επέστρεψε στον Ιωνικό για ένα χρόνο και μετά έρχεται στην Ανόρθωση. Με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισε ένα κύπελλο. 

Σπουδαίος και ικανότητος επιθετικός στην Ανόρθωση αναγεννήθηκε και έζησε μεγάλες στιγμές. Δεινός εκτελεστής αποτελούσε φόβο και τρόμο κάθε αντίπαλης άμυνας καθώς του αρκούσε μια φάση για να κάνει τη ζημιά. Ήταν ιδιαίτερα ασυναγώνιστος στο ψηλό παιχνίδι που σημείωσε πολλά τέρματα με το κεφάλι. Έζησε τις εμπειρίες της Τραπεζούντας και του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2009 έγινε ο πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης στα

Ευρωπαϊκά κύπελλα με 9 τέρματα. Αρχές του 2010 σταμάτησε το ποδόσφαιρο καταξιωμένος και έχοντας κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου για την προσφορά και το ήθος του. Έπαιξε 7 φορές με την Εθνική Ελλάδας.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο