Συνέντευξη στο SPORTIME: «Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από την Α' Κατηγορία»

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου αγωνίζεται στην Αλκή και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον 23χρονο τερματοφύλακα και ο ίδιος μέσα από την συνέντευξή του κάνει αναφορά στην προσωπική του φετινή πορεία, στο ενδιαφέρον από την Α' Κατηγορία και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

- Παναγιώτη αρχικά σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Πως είναι τα πράγματα φέτος στην Αλκή;

«Η σεζόν ξεκίνησε με υποσχέσεις και με στόχο την άνοδο. Υπήρξαν αλλαγές στη συνέχεια και προσαρμοστήκαμε με τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς η άνοδος δεν είναι εφικτός στόχος πλέον αλλά εκείνο που κράτησε την Αλκή ζωντανή είναι το κλίμα και οι χαρακτήρες στα αποδυτήρια. Στα διοικητικά έπιασαν τελευταία στιγμή την ομάδα οι άνθρωποι και κάνουν ό,τι μπορούν και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουν. Θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια του Μίμη Φαντούση σε αυτό το σημείο».

- Από τον Νοέμβριο και μετά σε είδαμε να καθιερώνεσαι κάτω από τα δοκάρια της ομάδας σου. Πως επιδρά αυτό στη ψυχολογία σου;

«Είναι γεγονός ότι ένας κίπερ κτίζει αυτοπεποίθηση μέσα από τα λεπτά. Το ίδιο και με εμένα. Ο προπονητής με εμπιστεύεται και με κάνει να νιώθω χαρούμενο. Προσπαθώ να βοηθώ. Η Εθνική αν δεν είχε παίκτες με αγωνιστικά λεπτά ίσως να μην τα πήγαινε καλά. Δηλαδή είχαν όλοι λεπτά στα πόδια τους και αυτό βοήθησε».

 

 

- Σύμφωνα με φετινά στατιστικά δέχεσαι τέρμα περίπου κάθε 125 αγωνιστικά λεπτά. Σε ποιο βαθμό λαμβάνεις υπόψη τα στατιστικά;

«Είμαι από τα άτομα που βλέπουν τα στατιστικά, οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Είμαι ικανοποιημένος για το μηδέν στην άμυνα αλλά αυτό είναι προσπάθεια συλλογική. Δείχνει την καλή συνεννόηση μεταξύ των παικτών και μακάρι να βελτιώσω τα στατιστικά για να βοηθήσω την Αλκή. Κάποια στατιστικά είναι καλό να λαμβάνονται υπόψη. Επίσης στην Αλκή, με το τιμ των τερματοφυλάκων κάνουμε και ανάλυση πολλών άλλων πραγμάτων, όπως πχ τη στάση του σώματος».

- Στα 19 σου επέλεξες να αγωνιστείς ως δανεικός από τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό (σεζόν 2016-2017). Πανηγύρισες εκεί την άνοδο, μετά είχες γεμάτες σεζόν στη Β' Κατηγορία. Πως αισθάνεσαι για την απόφαση σου αυτή;

«Αρχικά ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με το τιμ του Απόλλωνα και το Δ.Σ. Ήθελαν να πάρω λεπτά. Μετά την άνοδο με τον Ολυμπιακό ήθελα να πάω κάπου που θα έπαιζα. Απέκτησα εμπειρίες μέσα από αυτό όπως πχ ο αποκλεισμός της ΑΕΛ από την Αγία Νάπα όπου αγωνιζόμουν εκεί. Όλα αυτά με βοήθησαν να ωριμάσω αγωνιστικά και έτσι νιώθω καλά για την απόφαση αυτή. Πλέον δουλεύω καθημερινά για να επιστρέψω στην Α' Κατηγορία».

- Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη συνέχεια;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ σε μια ομάδα που θα πιστεύει τον Παναγιώτη και να αγωνιστώ το συντομότερο στην Α' Κατηγορία».

- Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από την πρώτη Κατηγορία; Πως βλέπεις την προοπτική της Εθνικής;

«Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από την Α' Κατηγορία και ίσως να γίνει πιο έντονο αν συνεχίσω να παίζω. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην Αλκή. Στόχος μου είναι η κλήση στην Εθνική και με σκληρή δουλειά πιστεύω θα τα καταφέρω».

- Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο κύριος λόγος που ενώ διαχρονικά αρκετοί Κύπριοι κατάφεραν να αγωνιστούν στο εξωτερικό, ελάχιστοι από αυτούς είναι τερματοφύλακες;

«Οι λόγοι που ελάχιστοι Κύπριοι κίπερ έπαιξαν στο εξωτερικό είναι πως λίγες ομάδες θα επιλέξουν να πιάσουν παίκτες τερματοφύλακες από την Κύπρο. Επίσης δεν είχαμε αρκετούς γηγενείς να παίζουν στη θέση αυτή όμως αυτό πιστεύω θα αλλάξει, οι ομάδες εμπιστεύονται τους Κύπριους τερματοφύλακες πλέον. Θυμάμαι το 2012 είχαμε δεν είχαμε 3-4 τερματοφύλακες ως επιλογή για Εθνική, ενώ τα επόμενα χρόνια ίσως να έχουμε 8-9 επιλογές. Αυτό πιστεύω».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο