Έξι χρόνια χωρίς τη Μαριάννα

Συμπληρώνονται σήμερα 6 χρόνια από το θάνατο της πρωταθλήτριας μας στο Άλμα Επί Κοντώ Μαριάννας Ζαχαριάδη.

Ήταν Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου του 2013, όταν η 23χρονη τότε αθλήτρια άφηνε την τελευταία της πνοή, νικημένη από το λέμφωμα Χότσκινς (καρκίνος του λεμφατικού ιστού), βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και τον Κυπριακό Αθλητισμό. Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου του 2019 η μικρή κοινότητα της Πάφου, Κελοκέδαρα θυμάται, θρηνεί, αλλά και τιμά το άξιο τέκνο της.

Πρόλαβε και έκανε πολλά η Μαριάννα, πριν η ατυχία τη βρει το 2011, αλλά μπορούσε και προσδοκούσε για πολύ περισσότερα. Προερχόταν, άλλωστε, από δυο σπουδαία αργυρά μετάλλια, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009 και στους Κοινοπολιτειακούς του Νέου Δελχί το 2010. Είχε ήδη μπει σε κύκλο Ολυμπιακής προετοιμασίας για το Λονδίνο (2012). Την πρόλαβε, όμως, η αρρώστια και της έφραξε το δρόμο…

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της η Μαριάννα την ασθένεια. «Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος...Γεννήθηκα όμως με φτερά και δεν θα σταματήσω να πετάω…» είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Μαριάννα, από το κρεβάτι του πόνου περίπου δύο μήνες πριν από το θάνατο της.

Το κοντάρι της, όμως την κρίσιμη στιγμή δεν τεντώθηκε καλά και έριξε τον πήχη της ζωής. Η Μαριάννα, όμως, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο της αθανασίας της ψυχής.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο