Ρίχνονται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι αθλητές μας

Με πίστη και αισιοδοξία θα ριχθούν (Σάββατο 10 Αυγούστου 2019) οι αθλητές και οι αθλήτριες μας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Εθνικών) Ομάδων Στίβου 2019, στο στάδιο «Σλομπόντα» του Βάραζντιν. Οι αλλαγές, λόγω των αναδιαρθρώσεων που αποφάσισε η να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (Κλασικού) Αθλητισμού (ΕΑΑ), καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο της ομάδας μας, για παραμονή στη Β’ Κατηγορία της Πρωταθλήματος.

Ωστόσο, επειδή στον αθλητισμό όλα κρίνονται στην πράξη και όχι στη θεωρία, ουδείς μπορεί να αφαιρέσεις τις ελπίδες της κυπριακής ομάδας για το μικρό θαύμα, δηλαδή την κατάκτηση μιας θέσης που θα της εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Σύμφωνα με την ΕΑΑ, το 2021, που θα διεξαχθεί το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, θα υπάρχουν οκτώ (8) ομάδες στη Σούπερ Λιγκ, 12 στην Α’ Κατηγορία, 12 στη Β’ Κατηγορία και οι υπόλοιπες στη Γ’ Κατηγορία. 

Άρα, η ομάδα μας θα παλέψει για να πάρει τουλάχιστον την έβδομη θέση στην τελική βαθμολογία (η οποία είναι μικτή, ανδρών και γυναικών μαζί). Με μια πρώτη εξέταση των 12 ομάδων της Κατηγορίας μας, βάσει των φετινών επιδόσεων των αθλητών και αθλητριών, χωρίς, όμως, να υπολογίζονται οι σκυταλοδρομίες, για τις οποίες δεν υπάρχουν τα φετινά ρεκόρ, φαβορί για την πρώτη θέση είναι οι Σλοβενία και Δανία, με αουτσάιντερ το Ισραήλ (ενισχύθηκε σοβαρά με πολιτογραφήσεις αθλητών-τριών από την Αφρική και την πρώην Σοβ. Ένωση) και την Εσθονία.

Η Κύπρος αναμένεται να δώσει κυριολεκτικώς σκληρή μάχη για την παραμονή, με τις Βουλγαρία, Λετονία και τη γηπεδούχο Κροατία. Λόγω της ιδιόμορφης (βαθμοθηρικής) φύσης της διοργάνωσης, όλα είναι ρευστά, καθώς ένας-δυο τραυματισμοί ή άλλες απρόοπτα (ακυρώσεις αθλητών), μπορούν να αλλάξουν τις (βαθμολογικές) ισορροπίες μεταξύ των ομάδων.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο