Φέτελ: «Θετικό που είναι και οι δύο Ferrari στο Top Ten»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις των δύο Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές σε σχέση με τους δύο προηγούμενους αγώνες και πιστεύει, ότι ίσως επωφεληθούν από το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν με μαλακά ελαστικά.

Μία διαφορά 1,327 δευτερολέπτων σε κατατακτήριες δοκιμές συνιστά μία αιωνιότητα στη Formula 1. Ωστόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ικανοποιημένος από αυτό το αποτέλεσμα στην Ουγγαρία, που του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει αύριο πέμπτος στον αγώνα και έχοντας στο πλάι του ως έκτο τον Λεκλέρ.  Μετά τα στραπάτσα στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, όπου είχε ξεκινήσει ο Γερμανός δέκατος και ενδέκατος, αξιολογεί πλέον  «σε κάθε περίπτωση θετική» την απόδοση της Ferrari, καθώς πλασαρίστηκαν και τα δύο μονοθέσια με σχετική άνεση στη δεκάδα.

«Για σήμερα καταφέραμε να βελτιώσουμε λίγο ακόμη το αυτοκίνητο. Σήμερα είναι επίσης μία καλύτερη ημέρα συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Να προκρίνεσαι στο Q3 βασισμένος στην απόδοσή σου και μετά όχι απλά να παρακολουθείς αλλά να βρίσκεσαι στο επίκεντρο, αυτό θεωρώ ότι είναι σε κάθε περίπτωση καλό», δήλωσε ο Σεμπ στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’. Τόνισε επίσης ότι ίσως θα μπορούσε να ήταν και ακόμη γρηγορότερος και να κάλυπτε τα δύο δέκατα του δευτερολέπτου που τον χώριζαν τελικά από τον τέταρτο Πέρεθ. Όπως ανέφερε ο 32χρονος οδηγός, «δυστυχώς δεν είχαμε πλέον στο τέλος δύο σετ καινούριων ελαστικών, αλλά μόνον ένα. Αλλιώς θα μπορούσαμε να έχουμε κατεβάσει λίγο ακόμη τον χρόνο. Όμως και έτσι είναι εντάξει, πιστεύω». Συμπλήρωσε επίσης ότι προσβλέπει «σε μία καλή θέση» στον αυριανό αγώνα, όπου «τα αυτοκίνητα γύρω από εμάς είναι εξίσου γρήγορα με εμάς. Γι αυτό θα είναι δύσκολα αύριο».

Από την άλλη πλευρά, ο Φέτελ θεωρεί ότι η Ferrari έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι στη Racing Point, επειδή οι Κόκκινοι θα ξεκινήσουν με μαλακά ελαστικά και οι αντίπαλοί τους με μέση γόμα. «Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ξεκινήσουμε από τη γραμμή εκκίνησης. Το πρώτο τμήμα της πίστας θα δείξει πού βρισκόμαστε. Τα μαλακά ελαστικά θα φθαρούν πιθανόν γρηγορότερα από τα Medium. Αυτό δεν είναι ίσως πλεονέκτημα για εμάς. Τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ωστόσο, ότι τα μαλακά ελαστικά αποδίδουν αρκετά καλά την Κυριακή του αγώνα».

Να θυμίσουμε, ότι ο Φέτελ είχε ξεκινήσει και πέρυσι πέμπτος στη Βουδαπέστη, τότε όμως μία θέση πίσω από τον Λεκλέρ. Στο τέλος του αγώνα άλλαξε η σειρά και τερμάτισε ο Γερμανός τρίτος και ο Μονεγάσκος τέταρτος.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο