"Ο πήχης μπήκε εκεί που έπρεπε, είμαστε η Ανόρθωση και είμαστε πρώτοι"

Ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της εταιρείας Ευγένιο Χαμπουλλά στο Ράδιο Πρώτο για το πατατράκ της Ανόρθωσης στο Δασάκι, την πλήρης στήριξη σε Κετσπάγια και παίκτες αλλά και το σχόλιο του για τους ξένους διαιτητές. 

Οι δηλώσεις του Ευγένιου Χαμπουλλά στο Ράδιο Πρώτο:

«Η ομάδα δεν ήταν συγκεντρωμένη και σοβαρή όπως τις προηγούμενες αγωνιστικές. Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει απόλυτα ψύχραιμους, ήταν μία κακή παρένθεση και σήμερα με απόλυτη στήριξη, εργαζόμαστε  για να παρουσιαστεί η Ανόρθωση την Τετάρτη και την Κυριακή όπως θέλουμε για να επανέλθουμε στις νίκες. Για να υπάρξει σωστή αντίδραση πρέπει να υπάρχει καθαρό μυαλό και ηρεμία. Από το πρωί έχουν γίνει όλα όσα χρειάζονται… η πρωινή προπόνηση κύλησε ομαλά. Στο Αμμόχωστος πάμε για να κερδίσουμε και για πρόκριση, όχι για την ισοπαλία. Από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε και με τον προπονητή και στείλαμε τα μηνύματα που οφείλαμε. Μηνύματα εμπιστοσύνης. Αυτό το μοντέλο και αυτό το τιμ διατηρεί την Ανόρθωση στην πρωτιά. Θα τύχουν όλης της υποστήριξης που χρειάζονται μέχρι το τέλος του χρόνου και εκεί θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Από τον κόσμο της Ανόρθωσης εισπράττουμε απέραντη εμπιστοσύνη και στήριξη. Μας συγκίνησε η ενέργεια μερίδας οπαδών μας που χειροκρότησαν την ομάδα στο τέλος. Τον πήχη τον  βάλαμε εκεί που έπρεπε όπως μία ομάδα η Ανόρθωση. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν χρονιά με εμπόδια λόγω παλαιών κληρονομιών. Είμαστε πρώτοι στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πίστη στις δυνάμεις μας για να βγάλουμε το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί».

Για κούραση: «Βγάλαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα αυτούς τους δύο μήνες, παίξαμε εξ αναβολής παιχνίδια. Θεωρώ ότι η Ανόρθωση έχει μέχρι σήμερα το καλύτερο σύνολο και θέλω να πιστεύω ότι αρχής γενομένης της Τετάρτης η ομάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική».

Για διαιτησία: «Η χθεσινή από τους Κροάτες ήταν πολύ καλή διαιτησία. Πρέπει να έρχονται ξένοι για όλα τα παιχνίδια για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Δεν πρέπει να γίνεται διάκριση και να μην γίνετε επιλεκτικά. Ή σε όλους ξένους, ή σε όλους Κύπριους. Η ξένη διαιτησία δεν λύνει το πρόβλημα, απλά είναι προσωρινή συνταγή. Να στηριχθεί ο Κύπριος διαιτητής για να γίνουν οι μεταρρυθμισθείς και να μην έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια θέματα. Έχουν γίνει και κακές διαιτησίες από ξένος, δεν σχολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχε προκατάληψη. Για τους ρεφ θα συζητούσαμε στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Λαγιέκ που είχε αναβληθεί για την περιπέτεια του προέδρου. Μας είχαν πει από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο να βρίσκουν διαιτητές για όλα τα παιχνίδια, αυτό το μέτρο δίνει προσωρινές λύσεις, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις».

Για το οικονομικά στην Ανόρθωση: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, μέχρι στιγμής όμως τα καταφέρνουμε περίφημα. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της χρονιάς τα αποτελέσματα σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος θα είναι σπουδαία».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο